Karo analitikas: Rusijos kariuomenė susitelks ties Mariupoliu ir Ukrainos rytais | Diena.lt

KARO ANALITIKAS: RUSIJOS KARIUOMENĖ SUSITELKS TIES MARIUPOLIU IR UKRAINOS RYTAIS

  • 0

Karo analitikas Michaelas Kofmanas teigė, kad Rusijos karas prieš Ukrainą vyksta trijuose frontuose. Tačiau, atrodo, kad Rusijos kariuomenei dviejuose iš jų sekasi ne itin – pažanga sustojo.

„Karas subyrėjo į tris frontus, o Rusijos pažanga sustojo dviejuose iš jų. Rusijos kariuomenės pajėgos bando įsitvirtinti aplink Kyjivą, bet nemanau, kad galėtų surengti puolimą prieš šį miestą. Kijevas – neapsuptas“, – sekmadienį tviteryje rašė jis.

Pasak M. Kofmano, pietvakariuose, aplink Mykolaivą, veržtasi link Odesos. Tačiau šis veržimasis turėjo mažai šansų pasisekti, nes Rusijos kariuomenei trūko pajėgų. Priešakinėse linijose pastarąją užpuolė ukrainiečių kariai ir sutrukdė.

Dvidešimt šeštoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Tai reiškia, kad artimiausiu metu neišvysime nei desanto Odesoje, nei Rusijos žygio į Padniestrę. Bent jau ne šiame karo etape“, – rašė analitikas.

Rusijos kariuomenės pažanga link Kryvyj Riho kelia grėsmę Ukrainos ryšių linijoms į vakarus nuo upės. Artimiausias dvi savaites, jo nuomone, Rusijos kariai greičiausiai sutelks dėmesį į ukrainiečių pajėgas rytuose ir kausis dėl Mariupolio.

„Įtariu, kad nerealūs politiniai tikslai ir tvarkaraščiai paskatino netinkamą milicijos strategiją – Kijevas, Odesa, Donbasas ir taip toliau. Vis labiau atrodo, kad Rusijos kariuomenė koncentruojasi į Donbasą ir laikosi kituose frontuose. Ar karas pateko į aklavietę? Ir taip, ir ne. Rusijos pajėgos gali lėtai, laipsniškai žengti į priekį Donbase“, – spėjo M. Kofmanas.

Pasak analitiko, kitas šio karo etapas gali būti dar bjauresnis – jis greičiausiai virs išsekimo karu su didesniu civilių teritorijų bombardavimu.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolis, karo analitikas, karo prognozės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS