Per karščio bangą Indijoje šulinyje prigėrė ištroškusios beždžionės | Diena.lt

PER KARŠČIO BANGĄ INDIJOJE ŠULINYJE PRIGĖRĖ IŠTROŠKUSIOS BEŽDŽIONĖS

Karščio kamuojamoje Indijoje šulinyje nuskendo dešimtys vandens ištroškusių beždžionių, antradienį pranešė valstijos, kurioje ežerai virto dulkėmis, miškų pareigūnas.

Šiaurės Indijos rajonus nuo praėjusio mėnesio alina karščio banga, temperatūra pakilo virš 45 laipsnių Celsijaus. Praėjusią savaitę Indijos teismas paragino vyriausybę paskelbti šalyje nepaprastąją padėtį dėl nesiliaujančios karščio bangos ir sakė, kad per kelias savaites dėl ekstremalių oro sąlygų mirė šimtai žmonių.

Karščiai smogė ir laukinei gamtai, gyvūnai kaimuose ieško vandens. Beveik 40 beždžionių nuskendo šulinyje Palamu rajone rytinėje Džarkando valstijoje, ten per karščius išdžiuvo ežerai, pranešė kaimo gyventojai.

Vietos girininkas Kumaras Ashishas sakė, kad būrys beždžionių įšoko į vandenį, bet nebegalėjo išlipti, miškų pareigūnai pradėjo tyrimą, dabar laukiama skrodimo rezultatų.

Vasaros karščiai būdingi Indijai, tačiau daugelį metų trukę moksliniai tyrimai parodė, kad dėl klimato kaitos karščio bangos tampa ilgesnės, dažnesnės ir intensyvesnės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS