Keleiviai prabilo apie skrydį, virtusį košmaru: manėme, kad ten mirsime | Diena.lt

KELEIVIAI PRABILO APIE SKRYDĮ, VIRTUSĮ KOŠMARU: MANĖME, KAD TEN MIRSIME

  • 2

Ispanijos bendrovės „Air Europa“ lėktuvas „Boeing 787-9 Dreamliner“ su 325 keleiviais pateko į stiprią turbulenciją. Keleiviai šią patirtį apibūdino kaip „siaubingą“ , o kai kurie teigė manantys, kad neišgyvens.

Incidentas įvyko ankstų pirmadienio rytą per skrydį iš Madrido (Ispanija) į Montevidėjų (Urugvajus). „Reuters“ teigimu, per turbulenciją nukentėjo 40 žmonų, iš kurių keturi buvo nugabenti į intensyvios terapijos skyrių.

Kaip „X“ platformoje skelbė avialinijos, lėktuvas dėl stiprios turbulencijos buvo nukreiptas į Natalį šiaurės rytų Brazilijoje.

„Lėktuvas nusileido saugiai, o sužalojimų patyrę žmonės jau gydomi“, – rašė „Air Europa“.

Anot portalo „Newsweek“, vienam vyrui lūžo nosies pertvara, kitai moteriai lūžo šonkauliai. 23 žmones teko paguldyti į ligoninę. Dviejų iš jų būklė buvo sunki.

„Yra keleivių su sužalotomis rankomis, veidais ir kojomis“, – savo patirtimi su „Reuters“ dalijosi vienas keleivis.

„Tai buvo gana siaubingas jausmas. Manėme, kad ten mirsime“, – sakė kitas keleivis Stevanas.

Dar kitas keleivis Maximilianas prisiminė, kaip lėktuvas staiga pradėjo kristi.

Manėme, kad tai paskutinė mūsų gyvenimo diena.

„Žmonės, neprisisegę saugos diržų, pakilo į orą, atsitrenkė į lubas ir susižalojo, o tie, kurie buvo prisisegę saugos diržus, nukentėjo ne taip stipriai“, – sakė jis.

Socialiniuose tinkluose pasklidusiuose vaizdo įrašuose iš lėktuvo salono matyti sužaloti keleiviai su kaklo įtvarais, kiti – gulintys ant ant žemės. Viename vaizdo įraše netgi matyti, kaip žmogus įstrigo bagažo lentynoje.

„Mes skridome į orą. Sulaužiau lubas ir visus vamzdžius. Visas gyvenimas prabėgo mintyse per tas 20 sekundžių“, – sakė vienas vyras vietiniam „Subrayado“ kanalui, kurį citavo portalas „Newsweek“.

„Manėme, kad tai paskutinė mūsų gyvenimo diena. Pilotas pranešė, kad 500 metrų nusileidome per 8 sekundes, tai buvo daugiau nei tik turbulencija“, – „El Pais“ sakė keleivė Sylvia Garcia.

„Buvo žmonių, kurie galų gale pakibo lubose“, – pridūrė ji.

Naujienų portalui AFP psichologas iš Urugvajaus Claudio Fernandez'as Arbes'as pasakojo, kad daug žmonių nukentėjo nuo kitų keleivių ar nepritvirtintų skraidančių objektų.

Pasak „Newsweek“, kai kurie liudininkai teigė, kad bagažo skyriuje įstrigo 2-metis, o kiti keleiviai liko kaboti ir nukritę susižalojo.

 

 

„Air Europa“ antradienį išplatintame pranešime nurodė, kad šeši žmonės vis dar guli ligoninėje Natalyje.

„Air Europa“ labai apgailestauja dėl to, kas atsitiko, taip pat dėl nepatogumų, sukeltų klientams. Oro linijų bendrovė tikisi greito nukentėjusių keleivių pasveikimo ir yra pasirengusi padėti", – teigė aviakompanija.

Stiprios turbulencijos yra retos ir dažnai jų galima išvengti, tačiau naujausi tyrimai parodė, kad klimato kaita gali padidinti jų riziką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Andrius

Matyt skrido vien uragvajiečiai, kurie tikrai nesisega jokių diržų ir vaikšto po lėktuvą, vaikai laksto ir triukšmas toks, kad nežinau nė su kuo palyginti. Žindo vaikus, valgo, išgeria, pervelka vaikus, nešioja po lėktyvą prikakotus pampersus, šūkauja vienas kitam, didesni vaikai žaidžia praėjime ant žemės... Esu skridęs tuo reisu, maniau,kad neišgyvensiu nuo jų klykimo.Šiaip jau uragvajiečiau draugiški ir geri žmonės, bet jų kalbėjimas oi oi. Dauguma jų kilę iš indėnų, ispanų, portugalų. Yra ir vokiečių, anglų, prancūzų palikuonių, bet jie suurugvajėję- klykia taip pat, tik plaukai šviesesni. :)

Išvada

Kaltos karvės, nes perdaug bezda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS