Kinai neviltyje: ieško, kas pašertų uždarytuose miestuose likusius augintinius | Diena.lt

KINAI NEVILTYJE: IEŠKO, KAS PAŠERTŲ UŽDARYTUOSE MIESTUOSE LIKUSIUS AUGINTINIUS

Beprecedentis karantinas naujo koronaviruso epicentre atsidūrusiame Kinijos Uhano mieste milijonus žmonių atskyrė nuo jų šeimų, o daugelį – ir nuo augintinių, todėl susirūpinę jų šeimininkai ir geranoriški svetimi žmonės per socialinius tinklus derina veiksmus, kad be priežiūros paliktais gyvūnais būtų pasirūpinta.

Virusas, kuris Kinijoje jau nusinešė daugiau nei 360 gyvybių, atsirado prieš Naujuosius metus pagal Mėnulio kalendorių, kai šimtai milijonų žmonių keliavo po visą šalį. Dėl viruso protrūkio uždarius Uhaną ir kitus miestus centrinėje Hubėjaus provincijoje, daug žmonių liko įstrigę.

Į „Twitter“ panašiame socialiniame tinkle „Weibo“ frazė „gelbėk Uhane paliktus augintinius“ pirmadienį buvo trečia pagal ieškomumą. Jos ieškojo milijonai žmonių, negalinčių grįžti į miestą, ir tų, kas gali padėti.

„Prašom padėti man, pašerkite mano katę“, – sausio 30 dieną parašė vienas vartotojas.

Pirmadienį jis pasinaudodamas ta pačia grotažyme paskelbė džiugias naujienas, kad surado „jaunuolį“, kuris sutiko nueiti ir pašerti jo augintinę Maomao.

„Per vaizdo pokalbį vyrui atidarius duris Maomao kniaukė labai gailiai; namuose nieko nebuvo keliolika dienų“, – rašė jis.

Daugiau kaip 2 tūkst. žmonių taip pat prisijungė prie Uhano mažųjų gyvūnų apsaugos asociacijos sukurtos grupės kiniškoje pokalbių programėlėje QQ, ieškodami „geraširdžių žmonių“, galinčių pašerti Uhane likusius augintinius, jų šeimininkams negalint sugrįžti į miestą.

Vienas grupės narys pirmadienį klausė, ar kas nors norėtų pašerti namuose laikomą gyvatę. „Esu mirtinai susirūpinęs, – anonimiškai rašė šis vartotojas. – Šią žiemą neleidau jai įmigti, nes tai visai maža gyvatė.“

Iki pirmadienio vakaro šis įrašas atgarsio nesulaukė.

„Jei yra įstrigusių kačių ir šunų, ir galite mane įleisti, galiu padėti pašerti juos per tiesioginę transliaciją“, – rašė Katherine Cui (Ketrin Cui) iš rytinės Džedziango provincijos, kur sekmadienį buvo paskelbtas karantinas Vendžou mieste.

„Namie turiu daug augintinių, daug kačių maisto, šunų maisto ir kačių kraiko. Labai gerai žinau, kokie svarbūs yra augintiniai“, – pridūrė ji.

Kampanija už namie paliktus augintinius kilo po daugelio žiniasklaidos pranešimų, jog kai kurie daugiabučiai uždraudė laikyti gyvūnus, kad virusas neplistų. Be to, buvo nepatvirtintų pranešimų, kad žmonės dėl panašių priežasčių išmesdavo savo augintinius.

Nors manoma, kad naująjį koronavirusą žmonėms perdavė gyvūnai viename Uhano laukinių gyvūnų turguje, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) savo paskyroje „Weibo“ nurodė „nesant įrodymų, kad šunys, katės ir kiti augintiniai gali užsikrėsti naujuoju koronavirusu“.

Kinijoje daugėja naminius gyvūnus laikančių žmonių. Su augintiniais susijusios išlaidos šalyje 2018 metais pasiekė 170,8 mlrd. juanių (21,4 mlrd. eurų), rodo mugės „Pet Fair Asia“ ir interneto svetainės Goumin.com ataskaita.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mokykimės

iš kinų patirties, užuot burnoję - apie viską reikia pagalvoti. Prisiminkime rusų poetės žodžius: „Nesiskirkite su mylimaisiais. O atsisveikindami akimirkai, atsisveikinkite taip, kaip atsisveikinama amžiams”. Kas kartą, išeidami tik trumpam, jei paliekame kažką namie užrakintą, neatmeskime ir to, jog galime ir visai negrįžti. Juk nereikia nė epidemijos. Pakaks ir apsirūkiusio vairuotojo pėsčiųjų perėjoje! Todėl, išeidama iš namų, visada pasirūpindavau, kad katinui vandens ir sauso maisto dubenėlyje pakaktų savaitei

kad

Tegul atveža į Lietuvą.Laukiam :) Kam įdomi ta rašliava bereikalinga????Nebaigė temos dėl ligos,pradėjo naują ,apie gyvūnus ...kinai patys pasirūpins,prie ko čia mes ?

...

Pašertų?.. ar - suvalgytų?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS