Kinija bando nuslėpti COVID-19 aukas? | Diena.lt

KINIJA BANDO NUSLĖPTI COVID-19 AUKAS?

  • 0

Vis daugiau abejonių kelia Kinijos skelbiamas mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius. Ligoninėse ir krematoriumuose kaupiasi daugybė palaikų. Pekine virusas sparčiai plinta – pradeda ryškėti naujos bangos požymiai, nes prieš mažiau nei dvi savaites Kinija atsisakė liūdnai pagarsėjusios nulinės COVID-19 politikos, pasakojama LNK reportaže.

Krematoriumai Pekine dirba nuo pat ryto. Į dangų virsta dūmų stulpai. Šis krematoriumas, esantis į rytus nuo Kinijos sostinės, skirtas tik COVID-19 aukoms. Keista, jog šalis daugiau nei per pusmetį oficialiai tepranešė vos apie aštuonias mirtis. Krematoriumo link driekiasi eilės mašinų, kurios veža karstus. Tikslių duomenų apie COVID-19 bangą Kinijoje tiesiog nėra. Nežinoma, ir kiek žmonių dabar užsikrėtę, kiek mirė. Bet akivaizdu, kad virusas siaučia. Šie artimąją palaidoję kinai veidus slepia, bet sutiko atskleisti, kas dedasi iš tiesų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Netikiu valdžios teikiama statistika. Jai buvo 73-eji ir ji nesirgo jokiomis rimtomis ligomis. Iš pradžių net nesuprato, kad būklė rimta, todėl į ligoninę nėjo. Išvežta be sąmonės ir jau mirė tą pačią dieną. Niekada negalvojau, kad virusas gali atimti gyvybę taip lengvai“, – savo nuogąstavimų ir širdgėlos neslėpė vietos gyventojas, ką tik palaidojęs artimą žmogų.

Netikiu valdžios teikiama statistika. Jai buvo 73-eji ir ji nesirgo jokiomis rimtomis ligomis... 

Už posūkio realybė bado akis – daugėja mašinų su karstais. Laukti tenka ir ilgiau nei tris valandas.

„Pakalbinti vairuotojai sakė, kad sujudimas didesnis. Neįmanoma pasakyti, kiek žmonių miršta, bet, panašu, daugiau nei įprastai“, – teigė „Sky News“ žurnalistė Helen Ann Smith.

„Sky News“ žurnalistų darbą netrukus nutraukė kinų tarnybos. Vienas vyras bandė pagriebti filmavimo kamerą. Ir kone visur, kur bandė britų televizija pakliūti, pristabdydavo policija, trukdė filmuoti. Bet iš filmuotos medžiagos matyti, kad net ligoninėms trūksta išteklių. Nėra pakankamai intensyviosios terapijos lovų, o gyventojų imunitetas silpnas. Iš šios karščiavimo klinikos, panašu, išvežamas dar vienas mirusysis. Nulinės COVID-19 politikos Kinijoje atsisakyta taip staiga, kad, anot daugelio, kone pusantro milijardo gyventojų turinti šalis paprasčiausiai nespėjo pasiruošti. Ir valdžios problema ta, kad statistiką galima bandyti nuslėpti, bet gedinčiųjų ir eilių prie krematoriumų – ne.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS