Kinijoje apvirtus žmones į izoliacijos vietą vežusiam autobusui žuvo 27 keleiviai | Diena.lt

KINIJOJE APVIRTUS ŽMONES Į IZOLIACIJOS VIETĄ VEŽUSIAM AUTOBUSUI ŽUVO 27 KELEIVIAI

Pietvakarių Kinijoje apsivertus autobusui, vežusiam žmones į karantino dėl COVID-19 įstaigą, žuvo 27 asmenys, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Tai daugiausiai gyvybių šiemet Kinijoje pareikalavusi eismo nelaimė.

Avarija įvyko viename Guidžou provincijos greitkelyje. 47 žmones vežusi transporto priemonė „apsivertė ant šono“, sakoma Sandu apskrities policijos pranešime socialinėje žiniasklaidoje.

Policija pranešė, kad į įvykio vietą atokioje Čianano prefektūroje buvo išsiųstos gelbėtojų pajėgos, o 20 žmonių buvo gydomi dėl sužeidimų.

Vėliau Guidžou vyriausybė patvirtino, kad autobusas „vežė su epidemija susijusius asmenis į karantiną“ iš provincijos sostinės Gujango ir kad nelaimingas atsitikimas įvyko sekmadienį apie 2 val. 40 min. vietos (šeštadienį 21 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

„Šiuo metu gelbėjimo darbai vietoje iš esmės baigti, sužeistųjų gydymas ir rūpinimasis žuvusiaisiais vyksta tvarkingai, o nelaimingo atsitikimo priežastis tiriama“, – teigiama vietos valdžios pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Neaišku, ar to autobuso keleiviai buvo užsikrėtę COVID-19, ar turėjo artimų kontaktų, ar gyveno tame pačiame pastate kaip ir koronavirusine infekcija sergantys asmenys.

Per pastarąsias dvi dienas Guidžou užregistruota daugiau kaip 900 naujų užsikrėtimo atvejų, o Gujangas, kuriame gyvena 6 mln. žmonių, rugsėjo pradžioje buvo uždarytas.

Sekmadienį socialiniuose tinkluose paplitusiose nuotraukose matyti sunkvežimio tempiamas aukso spalvos keleivinis autobusas, kurio viršus visiškai suniokotas.

Kitoje nuotraukoje matyti naktį važiuojantis autobusas, o jo vairuotojas ir keleiviai dėvi apsauginius kostiumus, kurie Kinijoje vis dar įprastai naudojami siekiant apsisaugoti nuo COVID-19.

Vis dėlto naujienų agentūrai AFP nepavyko patvirtinti šių fotografijų autentiškumo.

Guidžou komunistų partijos vadovas ir provincijos gubernatorius nuskubėjo į Čianano prefektūrą vadovauti avarijos likvidavimo darbams, pranešė vietos valdžia ir pridūrė, kad pareigūnai „pareiškė gilią užuojautą aukoms“.

Vietos pareigūnai taip pat pažadėjo sudaryti darbo grupę avarijos priežastims ištirti.

Gyvybių pareikalaujančių eismo nelaimių Kinijoje įvyksta neretai, nes dažnai nesilaikoma eismo taisyklių.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

pas juos perdaug zmoniu tai mazina patys o kareivius klonuoja rode visa armija visi kaip 1 neatskirsi ir i prota integruotas vienodas mastymo bei paklusnumo lygis absoliuciai be savo nuomones tai biorobotai /klonai/ ...===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS