Kinijoje per kalno griūtį anglių kasyklos teritorijoje žuvo dešimt žmonių | Diena.lt

KINIJOJE PER KALNO GRIŪTĮ ANGLIŲ KASYKLOS TERITORIJOJE ŽUVO DEŠIMT ŽMONIŲ

  • 0

Kinijoje per kalno šlaito griūtį anglių kasyklos teritorijoje šeštadienį žuvo dešimt žmonių, o dar septyni buvo sužeisti, pranešė valstybinis televizijos kanalas CCTV.

Nelaimė įvyko maždaug 11.15 val. vietos laiku (6.15 val. Lietuvos laiku) šiaurės vakarinėje Gansu provincijoje, pranešė CCTV ir pridūrė, kad gelbėjimo operacija jau užbaigta.

Pasak televizijos kanalo, prie Baijino miesto esančios kasyklos teritorijoje buvo keliolika darbuotojų, „kai įvyko šlaito griūtis, palaidojusi šiuos darbuotojus, taip pat transporto priemones“. CCTV duomenimis, įstrigo iš viso 17 žmonių.

Šeštadienio vakare po aptikto paskutinio žuvusiojo kūno paskelbtame galutiniame pranešime nurodoma, kad „žuvo 10 žmonių, o dar septyni buvo nesunkiai sužeisti“, pranešė televizijos kanalas, remdamasis vietos institucijomis.

CCTV taip pat nurodė, jog „pradėtas tyrimas siekiant nustatyti nelaimės priežastis“.

Apie kasyklą buvo pateikta nedaug informacijos, tačiau Baijino miestas praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje buvo įkurtas kaip nacionalinė vario kasybos bazė.

Nelaimės kasyklose Kinijoje yra gana dažnas reiškinys, nes sektoriuje neretai prastai laikomasi saugos taisyklių.

Visgi pastaraisiais dešimtmečiais darbų sauga pagerėjo, o kartu padidėjo ir žiniasklaidos dėmesys rimtiems incidentams, daugelis kurių kadaise likdavo nepastebėti visuomenės.

Tačiau sektorius tebėra pavojingas, o saugos instrukcijos dažnai yra nepakankamai griežtos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS