Kinijoje nuo koronaviruso mirė šeši medikai, dar per 1,7 tūkst. užsikrėtė | Diena.lt

KINIJOJE NUO KORONAVIRUSO MIRĖ ŠEŠI MEDIKAI, DAR PER 1,7 TŪKST. UŽSIKRĖTĖ

Kinijoje nuo naujojo koronaviruso mirė šeši sveikatos apsaugos darbuotojai, o dar daugiau kaip 1,7 tūkst. yra juo užsikrėtę, penktadienį paskelbė medicinos pareigūnai.

Ši žinia pabrėžė sveikatos apsaugos darbuotojams kylantį pavojų, Kinijai kovojant su epidemija, jau pareikalavusią beveik 1,4 tūkst. žmonių gyvybių, tarnyboms susiduriant su apsauginių kaukių ir kostiumų stygiumi.

Nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos viceministras Zeng Yixinas (Dzeng Isinas) sakė, kad iki antradienio viruso COVID-19 infekcija buvo patvirtinta 1 716 sveikatos apsaugos darbuotojų.

Dauguma (1 102) jų užsikrėtė Uhane – centrinės Hubėjaus provincijos mieste, tapusiame šios krizės pirminiu židiniu, sakė Zeng Yixinas. Dar 400 užsikrėtė kitose Hubėjaus provincijose vietose.

Kinijos pareigūnai skubiai siunčia apsaugos priemones į Uhano ligonines, kur medikai ir bendrosios praktikos slaugytojai sunkiai susitvarko su augančiu ligonių skaičiumi. 

Daugelis Uhano medikų dirba su ligoniais be medicininių kaukių ar apsauginių kostiumų, taip pat naudoja medicininę įrangą, kuri turėtų būti reguliariai keičiama.   

Vienos poliklinikos Uhane daktaras naujienų agentūrai AFP sakė, kad jam ir dar mažiausiai 16 jo kolegų pasireiškė simptomai, panašūs į sukeliamus naujo viruso, įskaitant plaučių infekciją ir kosulį. 

Sveikatos apsaugos darbuotojams kylantį pavojų išryškino gydytojo Li Wenliango (Li Venliango), kuris vienas pirmųjų bandė įspėti pasaulį apie naujojo viruso grėsmę, mirtis Uhane vasario 7 dieną.

Jo mirtis sukėlė gailesčio ir pasipiktinimo bangą kinų socialiniuose tinkluose ir paskatino dešimt mokslininkų Uhane išplatinti atvirą laišką, reikalaujantį politinių reformų ir žodžio laisvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nijolė

Baisi realybė.Patys kinai sukūrė tai,tai patys ir kenča dabar.Blogiausia.kad nukentėjo kitų šalių piliečiai.Jų gaila labai man.

vijole

as pritariu ,kad dabartini uzkratas [ panasu FLU]] susikure patys zmones -triusiai…,,,,bet --"perlenke lazda" ----bakterija pati eda juos taip pat

ZJB

Nu šį syk kiniečiai nekopijavo, o patys susikūrė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS