Kinijos Uhane dėl COVID-19 bus testuojami visi gyventojai | Diena.lt

KINIJOS UHANE DĖL COVID-19 BUS TESTUOJAMI VISI GYVENTOJAI

Uhano pareigūnai antradienį pareiškė, kad dėl COVID-19 bus testuojami visi šio Kinijos centrinio miesto, kur buvo užfiksuoti pirmieji koronaviruso atvejai, gyventojai.

Toks sprendimas priimtas Uhane po daugiau nei metų užregistravus vietinio užkrėtimo koronavirusu atvejų.

11 mln. gyventojų turintis miestas „skubiai pradeda išsamius visų gyventojų nukleorūgščių tyrimus“, antradienį spaudos konferencijoje sakė aukšto rango Uhano pareigūnas Li Tao, praėjus dienai po to, kai ten buvo užregistruoti septyni COVID-19 atvejai.

Vietos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad tie atvejai nustatyti migrantų darbininkų gretose. Mieste jau metus nebuvo fiksuota vietinio užkrėtimo atvejų po to, kai 2020 metų pradžioje miestas sutramdė pradinį protrūkį precedento neturinčiu karantinu.

Pirmadienį Kinijoje milijonai žmonių liko įkalinti namuose, šaliai bandant masiniu testavimu ir kelionių suvaržymais suvaldyti didžiausią per daugelį mėnesių koronaviruso protrūkį.

Didžiuosiuose miestuose, įskaitant sostinę Pekiną, testuojami milijonai gyventojų, atitveriami ištisi gyvenamieji kompleksai, o asmenys, turėję artimą kontaktą su užsikrėtusiaisiais, karantinuojami.

Hunano provincijos Džudžou mieste pirmadienį daugiau kaip 1,2 mln. gyventojų nurodyta tris ateinančias dienas likti namuose, pareigūnams vykdant intensyvią testavimo ir skiepijimo kampaniją.

Antradienį Kinija pranešė apie 61 vietinio užsikrėtimo atvejį, užkrečiamesnei koronaviruso delta atmainai išplitus į daugiau kaip dvi dešimtis miestų ir per tuziną provincijų.

Naujas protrūkis siejamas su židiniu Dziangsu provincijos sostinės Nandzingo tarptautiniu oro uostu, kur devyniems valytojams liepos 20 dieną buvo testais patvirtinta COVID-19.

Rytinio Jangdžou miesto, esančio netoli Nandzingo, vietos valdžia irgi įpareigojo gyventojus likti namuose po to, kai per ankstesnę dieną atlikti didelio masto tyrimai atskleidė 40 naujų COVID-19 atvejų.

Daugiau kaip 1,3 mln. Jangdžou miesto centro gyventojų taip pat privalo likti savo namuose, o kiekvienam namų ūkiui leidžiama kasdien išsiųsti tik po vieną asmenį apsipirkti būtiniausių prekių, antradienį pranešė miesto valdžia.

Turistų gausiai lankomame Džangdziadzijės mieste, esančiame netoli Džudžou, praėjusį mėnesį virusas išplito žmonėms, kurių užsikrėtimas siejamas su židiniu Nandzingo oro uoste, apsilankius teatre.

Praėjusį penktadienį visiems 1,5 mln. Džangdziadzijės gyventojų buvo nurodyta neiti iš namų.

Pareigūnai skubiai ieško žmonių, neseniai keliavusių iš Nandzingo ar Džangdziadzijės, ir ragina nevykti į vietoves, kur nustatyta naujų COVID-19 atvejų.

Tuo metu Pekinas per vasaros atostogų sezono piką uždraudė į miestą atvykti turistams. Aukščiausi miesto valdžios pareigūnai sekmadienį paragino gyventojus „neišvykti iš Pekino, nebent tai būtina“.

Pekinas anksčiau didžiavosi sėkmingai sustabdęs pandemiją, prasidėjusią Uhane, kur 2019-ųjų pabaigoje buvo nustatyti pirmieji COVID-19 atvejai, todėl šalies ekonomika jau atsitiesė.

Tačiau naujas protrūkis gali sužlugdyti šią sėkmę, nes nuo liepos vidurio šalyje buvo nustatyta per 400 vietinio užsikrėtimo atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS