Kodėl ekstremistai taikėsi į naują NATO narę? | Diena.lt

KODĖL EKSTREMISTAI TAIKĖSI Į NAUJĄ NATO NARĘ?

  • 2

Vokietija užkardė planuotą teroro išpuolį prieš Švediją. Suimti du iš Afganistano kilę vyrai, kurie ruošėsi žudynėms prie Švedų parlamento. Pasak prokurorų, panašu, kad jie talkino džihadistų judėjimui. Kodėl ekstremistai taikėsi į naują NATO narę? 

Vokiečių teisėsauga pranešė, kad centrinėje Vokietijoje sulaikyti du islamistai įtariami terorizmu. Abu afganistaniečiai ruošėsi išpuoliams su šaunamaisiais ginklais prie Švedijos parlamento. Nurodymus jie gavo iš teroristinės islamo organizacijos, bent jau taip teigė. Pasak vokiečių prokuratūros, per išpuolį turėjo būti žudomi policijos pareigūnai ir civiliai. Ekstremistai internete tyrinėjo sąlygas galimo nusikaltimo vietoje ir kelis kartus, nors ir nesėkmingai, bandė įsigyti ginklų.

„Tai siaubinga. Bet ir pasisekė, kad jie sulaikyti anksčiau nei spėjo įvykdyti teroro aktą, nukreiptą prieš valdžią“, – kalbėjo vyras.

„Jei tai tiesa, tai labai rimta. Tai tik parodo, kokiu sudėtingu metu gyvename. Kad panašias grėsmes turim vertinti itin rimtai“, – teigė Švedijos mokyklų ministrė Lotta Edholm.

Islamistai Švediją taikiniu renkasi norėdami atkeršyti už ten degintą Koraną. Švedijoje ir Danijoje kelis kartus buvo viešai išniekinta musulmonams šventa knyga. Degino net irakiečiai pabėgėliai. Vasara tai sukėlė protesto bangą islamo pasaulyje. Rugpjūtį Švedų žvalgyba pakėlė grėsmės lygį iki priešpaskutinio – ketvirto laipsnio. Tai jau ne pirmas Vokietijoje atskleistas sąmokslas prieš Švediją. Dėl Korano deginimo spalį vokiečių prokurorai apkaltino du brolius irus, kurie planavo surengti islamo valstybės įkvėptą išpuolį vienoje Švedijos bažnyčių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ko norejot Svediski pridurkai --ta ir gavot

dabar laizykites ir neciaudekit ... musulmonai jus dabar pjauna ir ateity pjaus...kaip ir visa libersosine ES

Buržuazinis nacionalistas

Švedai turėtų tuos šlykštynes išvaryti iš Švedijos, kaip Lietuva 200 000 rusakalbių imigrantų. Ir kuo skubiau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS