Kodėl tiek mažai girdime apie kare naudojamus „Bayraktar“? | Diena.lt

KODĖL TIEK MAŽAI GIRDIME APIE KARE NAUDOJAMUS „BAYRAKTAR“?

  • 0

Ukrainos Prezidentūra praneša, kad Turkijoje pagaminti dronai ir toliau atlieka savo funkcijas kare su Rusija, nors žinių apie jų pasiekimus dabar mažai.

Apie Ukrainos kariuomenės žvalgybinių ir kovinių bepiločių orlaivių „Bayraktar TB2“ naudojimą kare su Rusija girdėjome labai daug vos prasidėjus plataus masto konfliktui, tačiau pastaruoju metu šie dronai retai patenka į informacinius pranešimus.

Ukrainos Prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijaus Arestovičius patikino, kad „Bayraktar“ ir toliau atlieka užduotis fronte, tačiau Ukrainos pusė į jas neatkreipia žiniasklaidos dėmesio. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į Turkijos poziciją ir tarpininkavimo vaidmenį keičiantis kaliniais.

O. Arestovičiaus teigimu, Ukrainos kariuomenė ir toliau naudoja TB2 dronus, tačiau ši informacija nėra plačiai nušviečiama žiniasklaidoje. O. Arestovičius tokį žingsnį pavadino „pagrįstu“, atsižvelgiant į Turkijos pusės bandymus atlikti tarpininkės vaidmenį tarp Kyjivo ir Maskvos.

Pavyzdžiui, Ankara padeda keistis kaliniais. Visų šių veiksnių derinys lėmė, kad „Bayraktar“ paminėjimas viešojoje erdvėje sumažėjo – nenorima tyčia bloginti Rusijos ir Turkijos santykių, pabrėžiant turkiškų technologijų svarbą Ukrainos pusėje.

Patvirtindamas žodžius, kad su „Bayraktar“ dronais viskas gerai, O. Arestovičius prisiminė neseniai vykusią Prezidentūros kanceliarijos vadovo Andrejaus Jermako kelionę į Turkiją, kur jis susitiko su šiuos dronus gaminančios „Baykar“ įmonės vadovybe.

Gairės: Bayraktar, dronai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS