Koronavirusas skverbiasi į Meksiką: nustatyti du pirmi užsikrėtimo atvejai | Diena.lt

KORONAVIRUSAS SKVERBIASI Į MEKSIKĄ: NUSTATYTI DU PIRMI UŽSIKRĖTIMO ATVEJAI

Meksikos sveikatos ministerija penktadienį pranešė, kad šalyje patvirtinti du užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai.

Susirgo du neseniai iš Italijos sugrįžę vyrai. Dar du vyrai, drauge su jais lankęsi Italijos šiauriniame Bergamo mieste, stebimi, sakė aukšto rango ministerijos pareigūnas.

Italija tapo koronaviruso epicentru Europoje. Šalyje užfiksuota 650 susirgimo naujojo koronaviruso sukeliama COVID-19 liga atvejų ir 17 mirčių.

Meksikos sveikatos ministerijos pareigūnas Hugo Lopezas-Gatellas (Hugas Lopesas Gateljas) sakė, kad vienas pacientas yra 35-erių Meksiko gyventojas, jam pasireiškė „lengvas susirgimas“ su peršalimą primenančiais simptomais.

„Jis – jaunas asmuo, tad rizika jam labai žema“, – teigė tas pareigūnas.

Šis vyras ir penki jo šeimos nariai izoliuoti Nacionaliniame kvėpavimo takų ligų institute, pridūrė jis.

Antras užsikrėtęs asmuo yra 41-erių vyras, taip pat sugrįžęs iš Bergamo. Vyrą ištyrė regiono pareigūnai ir jis buvo izoliuotas viename viešbutyje šiaurės vakarinėje Sinaloa valstijoje.

„Turime dar du vyrus be simptomų; vienas jų – Meksiko valstijoje, o kitas – Meksike. Jie bus stebimi laikantis protokolo dėl kontaktų“, – nurodė H. Lopezas-Gatellas.

„Atrodo, kad visa tai susiję su... Meksikos piliečiu, esančiu Bergame, Italijoje, kur tie keturi asmenys buvo trečią vasario savaitę ir kur, veikiausiai, įvyko užsikrėtimas“, – pridūrė jis.

Tuo metu šalies prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras), regis, nesureikšmino naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 rimtumo ir sakė, kad „ji nė neprilygsta gripui“.

„Kartoju, remiantis prieinama informacija, tai nėra kažkas siaubingo, mirtino, – kalbėjo Meksikos lyderis. – Neturėtų būti jokios geltonosios žurnalistikos ar išpūtimų siekiant sukelti masinę psichozę ar baimę.“

Remiantis naujausiais Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, pasaulyje naujuoju koronavirusu užsikrėtė per 83 tūkst., nuo jo mirė 2,8 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS