Koronavirusas toliau grėsmingai šienauja gyvybes: mirčių – daugiau nei 1,6 tūkst. | Diena.lt

KORONAVIRUSAS TOLIAU GRĖSMINGAI ŠIENAUJA GYVYBES: MIRČIŲ – DAUGIAU NEI 1,6 TŪKST.

  • 5

Kinijoje per naujojo koronaviruso epidemiją mirusių žmonių skaičius sekmadienį padidėjo iki 1,665 tūkst., tačiau naujų užsikrėtimo atvejų skaičius sumažėjo trečią dieną iš eilės.

Naujasis virusas COVID-19, kuris gruodžio mėnesį atsirado centrinėje Hubėjaus provincijoje, per parą nusinešė 142 žmonių gyvybes.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija nurodė, jog naujuoju virusu iki šiol užsikrėtė 68,5 tūkst. žmonių.

Pasak nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos, visoje šalyje per pastarąją parą pranešta apie 2,009 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų – jų skaičius po savaitės viduryje pasiekto piko, kurį nulėmė atvejų skaičiavimo metodikos pakeitimas, sumažėjo trečią dieną iš eilės.

Vien Hubėjaus provincijoje nustatyta 1,843 tūkst. naujų atvejų.

Naujų užsikrėtimo atvejų skaičius kitose šalies dalyse sumažėjo dvyliktą dieną iš eilės.

Užsikrėtusiųjų Hubėjaus provincijoje skaičius šią savaitę per vieną dieną buvo padidintas daugiau nei 14 tūkst., nes pareigūnai pakeitė diagnostikos metodus.

Anksčiau buvo skaičiuojami tik atvejai, patvirtinti laboratoriniais tyrimais, tačiau buvo pradėta į kasdienes suvestines įtraukti pacientai, kuriems infekcija buvo „diagnozuota klinikinėmis priemonėmis“ – peršvietus plaučius.

Pasak pareigūnų, toks pakeitimas buvo būtinas siekiant pacientus pradėti gydyti kuo anksčiau, nelaukiant laboratorinių tyrimų rezultatų.

Dėl to ketvirtadienį Hubėjaus suvestinė buvo papildyta beveik 15 tūkst. naujų pacientų. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) nurodė, kad buvo įtraukti ir ankstesnių savaičių atvejai.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrajesusas) pareiškė, jog organizacija Kinijos paprašė pateikti išsamią informaciją apie tai, kaip nustatoma diagnozė.

Tuo tarpu Prancūzija paskelbė šeštadienį paskelbė apie pirmąjį mirties nuo koronaviruso atvejį už Azijos ribų ir tai pasaulyje dar padidino nuogąstavimus dėl epidemijos.

O Kinijos centrinis bankas šeštadienį pranešė, jog, siekiant sustabdyti viruso plitimą, buvo pradėta dezinfekuoti ir izoliuoti naudotus banknotus, kurie į apyvartą grąžinami po 7–14 dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

koronas

milijonas jie net nepajus.

Jsjsjs

Tu kinu kaip skruzdeliu, ko pergyvent? Is 40 tukst, tik 1600 mirusiu. Mirstamumas neaukstas. Kinu milijardas. Jei kas ir atveztu is ten i lt virusa, tai retas. Ko pergyvent? Nuo alkoholio kiek mirsta lietuvoj, nuo narkotiku. Jus apie kinus kazkokius

whufaikeenees

paziuresim ka kalbesi,kai tokia nelaboji paisibels pas Tave
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS