Koronaviruso suvaldymas rusiškai: „išmeskite juos iš autobuso“ | Diena.lt

KORONAVIRUSO SUVALDYMAS RUSIŠKAI: „IŠMESKITE JUOS IŠ AUTOBUSO“

Rusija kas keletą dienų muša užsikrėtimų koronavirusu rekordus. Kai kurie valdininkai mano, kad visai tinkama priemonė tramdyti pandemiją – patiems piliečiams bausti nesilaikančius apribojimų žmones. Žiniasklaida praneša apie vis dažnesnius smurtavimo atvejus.

Vieno didžiausių Sibiro miestų – Jekaterinburgo meras Aleksandras Vysokinskis vietos žiniasklaidai pareiškė, kad kaukių viešajame transporte nedėvinčius bendrapiliečius jų bendrakeleiviai ne tik „gali, bet ir turi“ patys išmesti iš autobuso. Kaip rašo portalas e1.ru, mero nuomone, tokios Linčo teismą primenančios priemonės padės gerinti situaciją ir išvengti griežtesnių priemonių, kaip karantinas, įvedimo.

Kaip teigia newsru.com, Jekaterinburgo meras Rusijoje toks ne vienintelis ir daugelis kitų valdininkų atsainiai atmeta priekaištus, kad tokiu būdu jie supriešina visuomenę ir kursto smurtą.

Newsru.com teigimu, Rusijoje vis dažniau pranešama apie smurtinius konfliktus tarp „kaukininkų“ ir „bekaunininkų“, kaip juos jau praminė liaudyje. Muštynės kyla viešajame transporte ir prekybos vietose. Taip Krasnojarske, konduktorei paprašius vyriškio užsidėti kaukę, jis pakluso, bet matomai, pasijuto įžeistas ir prieš išlipdamas smogė moteriai į veidą.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS