Kremlius: Ukraina pati ardo savo teritorinį vientisumą | Diena.lt

KREMLIUS: UKRAINA PATI ARDO SAVO TERITORINĮ VIENTISUMĄ

  • 4

Kremlius sako, kad Ukraina pati ardo savo teritorinį vientisumą blokuodama separatistinius rajonus šalies rytuose.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas penktadienį pareiškė, kad Maskva su nerimu stebi, kaip Ukraina „ryžtingai ir sistemingai atsisako savo sričių, pasmerkdama ten gyvenančius milijonus žmonių likti be saugumo, bankininkystės, medicinos ir teisinių paslaugų“.

Vis tik atstovas nepasakė, ar Maskva svarsto galimybę prijungti šiuos regionus prie Rusijos, kaip tai padarė su Ukrainos Krymo pusiasaliu 2014 metų kovą.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį paskelbė, kad Kijevas pradėjo blokuoti susisiekimą su separatistinėmis teritorijomis ir pažadėjo tęsti blokadą tol, kol separatistų kontroliuojamose Donbaso teritorijose esančios įmonės nebus grąžintos jų savininkams ukrainiečiams ir nebus laikomasi ugnies nutraukimo režimo.

Šis sprendimas rodo iš esmės pasikeitusią P.Porošenkos taktiką, kadangi dar neseniai prezidentas siekė nutraukti šalies rytinių separatistinių rajonų blokadą, kurios ėmėsi nacionalistų grupės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Bolševikai išžudė apie 50 Mln geriausiu protingiausiu rusu tautos atstovu. Kas liko? Tu kurie neiszudyti palikuonys ir tuos proto vargšus valdantys oligarchai. Atvažiavo i Ukraina,nužudė 10000 žmonių,numušė niekuo dėta keleivinį lėktuvą,ištrėmė nužudė Krymo totorius, ir ramiai paskelbe eilinį 1000000 karta- ją tai esat patys kalti. Patys pasikoret. Nes nenorėjote rusiška išviete turėt. ... Jo visi grožisi ruskiais ir veržiasi ten gyventi,imigracijos banga baisi,statosi siena nuo vakaru ir viso pasaulio kaip Amerika nuo Meksikos,nes nebetelpa visi norintys Mongolijos Ruskijoj gyventi. O Kijevo Rusijoj ,tėvynėje,nori....

Realybė

Kas tiesa tas tiesa. Kijevo fašistai ir banditai sąmoningai ardo savo teritorijų vientisumą. Krymą jau prašyko. Dabar siekia prarasti Donbasą. Panašu, kads su laiku šios valstybės nebus.

taigi

Praktiškai DE FACKTO taip ir yra, nes palei Donbasą ištisinės tvoros ir apkasai, veika savotiškos muitinės "kontrolno prapusknoi punkt", dabar visiškai blokuotas geležinkelio tinklas bei keliai. Faktiškai pripažįstamas savarankiškumas. Geriau parašykite kokie bordakai - maidaunai Kijeve vyksta :) Negalima?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS