Kroatijoje per autobuso avariją žuvo dešimt žmonių, dar 45 sužeisti | Diena.lt

KROATIJOJE PER AUTOBUSO AVARIJĄ ŽUVO DEŠIMT ŽMONIŲ, DAR 45 SUŽEISTI

  • 1

Rytų Kroatijoje ankstų sekmadienio rytą nuvažiavus nuo kelio ir sudužus keleiviniam autobusui, žuvo mažiausiai dešimt žmonių ir dar mažiausiai 45 buvo sužeisti, pranešė policija.

Autobusas vykdė reguliarųjį reisą tarp Frankfurto ir Kosovo sostinės Prištinos, reporteriams pareiškė policijos pareigūnas.

Vietos policijos viršininkas Franjo Galičius (Franjas Galičius) pažymėjo, kad autobusas buvo pilnas ir juo važiavo daugiau nei 60 žmonių. Nelaimę jis pavadino „viena baisiausių avarijų, kokias esu matęs“.

Sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę rytiniame Slavonski Brodo mieste netoli avarijos vietos, nurodoma policijos paskelbtame pranešime.

Ligoninės vadovas Josipas Samardžičius pareiškė, kad į ligoninę buvo paguldyti iš viso 45 žmonės, įskaitant aštuonis sunkiai sužeistus asmenis.

Išsamesnės informacijos apie keleivių amžių ar pilietybę, ar apie galimą nelaimės priežastį kol kas nėra. Autobusas turėjo Kosovo valstybinius numerius.

Kroatijos ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius išreiškė „liūdesį ir sielvartą“ ir pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems bei Kosovo žmonėms.

„Tikimės, jog sužeistieji pasveiks“, – parašė jis tviteryje.

Greitkelis, kuriame įvyko avarija, yra svarbi Kroatiją kertanti eismo arterija, kurioje vasarą dėl turistų ir užsienio darbininkų, keliaujančių namo iš Vakarų Europos, gerokai padidėja eismo srautai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valera

Dauguma ten albanu emigrantai vazineja kiek pamenu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS