Kuriozai nesibaigia: mobilizuoti rusų kariai neturi ne tik uniformų, lovų, bet ir tualetų | Diena.lt

KURIOZAI NESIBAIGIA: MOBILIZUOTI RUSŲ KARIAI NETURI NE TIK UNIFORMŲ, LOVŲ, BET IR TUALETŲ

  • 0

Mobilizuotiems Rusijos kariams trūksta karinių uniformų, lovų ir tualetų, rašo UNIAN.

Apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija.

„Vykdant mobilizaciją, Omsko tankų inžinerijos instituto teritorijoje buvo numatyta patalpinti 6 tūkst. žmonių. Tačiau iki rugsėjo 30 d. į institutą iš tikrųjų atvyko 9 tūkst. mobilizuotų asmenų. Pranešta, kad turėtų atvykti dar 2 tūkst.“, – rašoma pranešime.

Žvalgybos duomenimis, įstaigos vadovybė nepajėgi šiems darbuotojams užtikrinti net minimalių gyvenimo sąlygų ir maisto.

„Nėra miegamųjų vietų, neužtenka tualetų, kambariuose nėra šildymo. Naktį oro temperatūra nukrenta iki 6 laipsnių šalčio. Tarp mobilizuotųjų yra daug pacientų, kuriems neteikiama medicininė pagalba. Nauji atvykėliai siunčiami į Jekaterinburgo miestą, tačiau ten situacija panaši, be to, dauguma mobilizuotųjų negavo karinės uniformos, nes jų tiesiog nepakanka“, – rašoma pranešime.

Pareigūnai išduoda šaukimus nepaisydami amžiaus, sveikatos būklės ir karinės patirties.

Be to, Centrinės ir Seimskio apygardų karinis komisaras Igoris Jasko informavo vadovybę apie didelius sunkumus mobilizacijos metu. Administracinė sistema tiesiog nepasirengusi vykdyti pavestų užduočių.

O štai Briansko ir Kursko srityse mobilizuotieji priversti patys pirktis uniformas ir ekipuotę. Karinių prekių parduotuvių savininkai smarkiai pakėlė kainas, ir tai kelia masinį nepasitenkinimą.

„Didėja nepasitenkinimas visuotine mobilizacija. Buvo mobilizuoti net tie vyrai, kurie niekada netarnavo armijoje“, – sakoma pranešime.

Kaip pažymi žvalgyba, karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybų darbas Rusijos Federacijoje apskritai apibūdinamas kaip „chaotiškas“.

„Pareigūnai išduoda šaukimus nepaisydami amžiaus, sveikatos būklės ir karinės patirties“, – sakoma pranešime.

„Vis daugėja atvejų dėl piniginio atlygio nemokėjimo, daugėja kreipimųsi į teismą ir prokuratūrą. Kai kurie vyrai siūlo kyšius“, – aiškino žvalgyba.

Mobilizacija Rusijoje

Primename, kad rugsėjo 21 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie dalinę mobilizaciją Rusijoje. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu tuomet sakė, kad planuojama mobilizuoti apie 300 tūkst. vyrų.

Gairės: mobilizacija, karas Ukrainoje, mobilizacija Rusijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS