Kyjivas: rusai paliko Černobylio atominę elektrinę | Diena.lt

KYJIVAS: RUSAI PALIKO ČERNOBYLIO ATOMINĘ ELEKTRINĘ

Po kelias savaites trukusios okupacijos Rusijos pajėgos paliko Ukrainos Černobylio atominę elektrinę, bet paėmė į nelaisvę kažkiek ukrainiečių karių, ketvirtadienį pranešė Kyjivo pareigūnai.

„Bėgdami iš Černobylio atominės elektrinės rusų okupantai kartu pasiėmė Nacionalinės Gvardijos narius, kuriuos jie laikė įkaitais nuo vasario 24 dienos“, – sakoma Ukrainos branduolinės agentūros „Enerhoatom“ pranešime platformoje „Telegram“, kuriame remiamasi elektrinės darbuotojais.

Neaišku, kiek ukrainiečių paimta į nelaisvę.

Kiek anksčiau Ukrainos valstybinė agentūra, atsakinga už Černobylio atskirties zoną, pranešė, kad visi rusų kariai išvyko.

„Černobylio atominės elektrinės teritorijoje nebėra pašalinių žmonių“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sakė agentūra.

„Rusijos pajėgos iškeliavo dviem kolonomis Ukrainos sienos su Baltarusija link“, bet „nedidelis skaičius“ rusų karių tebėra jėgainės teritorijoje, kiek anksčiau sakė „Enerhoatom“.

„Taip pat esama įrodymų, kad Rusijos kariai, apsupę Slavutyčo miestą, šiuo metu ruošiami judėti Baltarusijos link“, – rašo „Enerhoatom“.

Slavutyče gyvena daugiausiai Černobylio atominės elektrinės darbuotojai.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios praeito mėnesio pabaigoje buvo nuogąstaujama dėl potencialios radiologinės taršos iš Černobylio.

Černobylio jėgainės 4-ojo bloko reaktorius sprogo 1986 metų balandžio 26 dieną. Tai buvo didžiausia pasaulyje branduolinė katastrofa, nusinešusi šimtus žmonių gyvybių ir paskleidusi radioaktyvių teršalų didelėje Europos dalyje.

Ši elektrinė yra netoli sienos su Baltarusija ir buvo užimta Rusijos pajėgų pačią pirmąją invazijos dieną.

Gairės: Černobylis, Černpbylio elektrinė, karas Ukrainoje, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS