Kyjivas: Ukraina turi laimėti karą iki žiemos | Diena.lt

KYJIVAS: UKRAINA TURI LAIMĖTI KARĄ IKI ŽIEMOS

Ukraina turi iki žiemos laimėti karą su Rusija, kad neleistų jai ilgam įsitvirtinti, antradienį pareiškė prezidento personalo vadovas Andrijus Jermakas.

 

„Mums labai svarbu neįžengti į žiemą. Po žiemos, kai rusų kariai turės daugiau laiko įsitvirtinti, tikrai bus sunkiau. Labai svarbu nesuteikti jiems tokios galimybės“, – sakė A. Jermakas Ukrainos savaitraščiui „Novoye Vremya“.

Jis pakartojo Kyjivo požiūrį, kad Ukrainos Vakarų sąjungininkės turėtų tiekti daugiau ginklų, ir teigė, kad kliaujasi JAV pažadėta kelių milijardų dolerių pagalba ginklais ir ekonomine parama. Ukrainos demokratijos įstatymo paketas, kurį gegužę pasirašė JAV prezidentas Joe Bidenas, kad paspartintų šią paramą, turi įsigalioti nuo kito mėnesio.

„Mūsų tikslas yra pergalė“, – sakė A. Jermakas.

Jo teigimu, bet kokie vykstantys pokalbiai su Rusija sukasi tik apie Ukrainos grūdų eksportą iš blokuojamų uostų, o ne kaip užbaigti konfliktą po Rusijos įsiveržimo vasarį. „Šios derybos vyksta kariniu ir užsienio reikalų ministerijų lygiu (...) tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms“, – sakė A. Jermakas. „Palaikau ryšį su JT generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu, su rusais nebendrauju“, – pabrėžė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, Ukrainos kariai, pergalė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS