Kyjivo centre griaudi sprogimai | Diena.lt

KYJIVO CENTRE GRIAUDI SPROGIMAI

  • 0

Kyjivo centre ankstų ketvirtadienio rytą po oro pavojaus signalo, paskelbto Rusijai paleidus raketų ir dronų, nugriaudėjo keli sprogimai, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Nuo 5 val. ryto vietos (ir Lietuvos) laiku buvo girdėti dešimtys garsių sprogimų ir priešlėktuvinės gynybos ugnies garsai.

„Raketos nuolaužos nukrito ant vaikų darželio Sviatošyno rajone“, – per „Telegram“ pranešė Kyjivo meras Vitalijus Klyčko. Jis nurodė, kad dega daugiabutis namas bei kažkiek automobilių kituose rajonuose.

Pasak V. Klyčko, sostinėje buvo sužeista mažiausiai 10 žmonių, įskaitant vaiką. Du sužeistieji hospitalizuoti, o kitiems pagalba buvo suteikta įvykio vietoje.

Šeši žmonės nukentėjo sostinės Ševčenkos rajone, o keturi – Sviatošyno rajone, pridūrė meras.

Kijivo karinė administracija „Telegram“ rašė, kad ataka truko tris valandas ir kad tarp sužeistųjų yra 11 metų mergaitė.

Tuo metu Ukrainos oro pajėgos per „Telegram“ paskelbė, kad rusai atakavo dviem balistinėmis raketomis „Iskander-M“ (KN-23)/Ch-47M2 „Kinžal“ iš Rusijos teritorijos ir 29 sparnuotosiomis raketomis Ch-101/Ch-555, paleistomis iš 11 strateginių bombonešių Tu-95MS.

Pranešime sakoma, kad pagrindinis atakos taikinys buvo Kyjivas.

Raketos nuolaužos nukrito ant vaikų darželio Sviatošyno rajone.

Oro pajėgos skelbia numušusios visas raketas virš Kijivo ir jo regiono.

Praėjusį kartą dideli Rusijos smūgiai Ukrainos sostinei buvo suduoti sausio pabaigoje.

Ketvirtadienio ataka surengta kitą dieną po to, kai ir Ukrainoje, ir Rusijoje per oro smūgius žuvo keli civiliai.

Ukrainos pareigūnai pranešė, kad trečiadienį Charkive rusų paleista raketa pražudė penkis žmones ir kad kiti devyni žmonės buvo sužeisti, o dar penki – dingo be žinios.

Be to, per Rusijos pajėgų surengtą apšaudymą netoli Ukrainos pietuose esančio Chersono žuvo du žmonės, pranešė vietos gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Vienas žmogus žuvo šiaurės rytinėje Sumų srityje, o dar du – rytiniame Donecko regione.

Kitoje sienos pusėje Rusijos Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas trečiadienį paskelbė, kad čia per kelias atakas žuvo trys žmonės: du pasienio rajone, kur vyko oro smūgiai ir ginkluotų grupių įsiveržimai iš Ukrainos, o dar vienas – srities centre Belgorode, šrapneliui pataikius į automobilį.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, sprogimai, Kyjivo centras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS