L. Pernavas: lietuviai bando vykti iš JK su padirbtais COVID-19 testais | Diena.lt

L. PERNAVAS: LIETUVIAI BANDO VYKTI IŠ JK SU PADIRBTAIS COVID-19 TESTAIS

  • 11

Lietuvos atašė Jungtinėje Karalystėje (JK) Linas Pernavas įspėjo – lietuviai, bandydami iš JK išvykti su padirbtais COVID-19 testais, rizikuoja susimokėti didžiules baudas.

Naudoja svetimus duomenis

Žinia apie tai L. Pernavas pasidalijo savo feisbuko paskyroje. Jis teigė gavęs informaciją, kad lietuviai bando vykti iš JK su padirbtais COVID-19 testais.

„Testai yra sugeneruojami pasinaudojant svetimais duomenimis arba išvis sukuriami neegzistuojančiais duomenimis. Skanuojant QR kodą arba tikrinant identifikavimo numerį, iš karto matosi, kad testas netikras. Šiuo metu ypač sustiprinta patikra Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos pasienyje vykstant eurotunneliu arba keltu“, – įspėjo Lietuvos atašė JK.

Jis patarė būti budriems, lankytis tik oficialiai patvirtintuose testavimo centruose ar pasirinkti oficialius tiekėjus.

L. Pernavo feisbuko nuotr.

„Antigenų testą galima įsigyti už 40 svarų – su nuolaida už 32 svarus, ar verta rizikuoti?“ – socialiniame tinkle klausė L. Pernavas.

Atsidūrė teisiamųjų suole

Portale anglija.today birželį skelbta, kad prieš skrydį į Egiptą iš JK keleivis oro uosto darbuotojai pateikė suklastotą COVID-19 testo rezultatą liudijantį sertifikatą, kuriame trūko vieno skaičiaus.

Nusiuntus dokumentą į laboratoriją – įtarimai pasitvirtino – koronaviruso testas vyrui atliktas nebuvo. Netrukus britas stojo prieš teismą dėl sukčiavimo.

Pilkojoje zonoje

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) paveiktų šalių sąraše JK priskiriama pilkajai zonai.

Pagal atnaujintą tvarką išsitirti dėl COVID-19 iki kelionės privalės asmenys, atvykstantys į Lietuvą iš bet kurios pasaulio valstybės, išskyrus numatytas išimtis. PGR tyrimas turi būti atliktas ne anksčiau kaip 72 val. prieš atvykstant į Lietuvą, antigeno testas – ne anksčiau kaip prieš 48 val. iki atvykimo. Kaip ir iki šiol, neigiamą tyrimo rezultatą reikės parodyti vežėjui prieš lipant į lėktuvą, autobusą, keltą ir kt. Izoliuotis atvykstantiems iš žaliosios zonos valstybių nereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

xaxaxa

nu geras,senokai jau tas vyksta,o parnavciks tik dabar suzinojo.

Pranas Pričkus

Senai įrodyta, kad skiepai tai nuodai, kas atsakys kai pradės žmonės kristi kaip lapai? Gal drg. Parnavas?

Veteranas-Veteraną-pritariu

Ko ten pernavai smirdi, ką gali patarti LTU? Gal užteks Lietuvėlės pinigėlius švaistyti. Iš tavęs patarėjas, kaip iš tavo "galo" kulkoisvaidis. Nedaryk gėdos Lietuvai. Policijos kenkėjas. Jei ką gero padarei , tai prašau, pateik rezultatus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS