Latvija: dėl staiga atsiradusių sveikatos problemų mirė sulaikytas įtariamas rusų šnipas | Diena.lt

LATVIJA: DĖL STAIGA ATSIRADUSIŲ SVEIKATOS PROBLEMŲ MIRĖ SULAIKYTAS ĮTARIAMAS RUSŲ ŠNIPAS

  • 3

Latvijoje sulaikytas šnipinėjimu Rusijai įtariamas vyras dėl staiga atsiradusių sveikatos problemų mirė, pranešė kalėjimų administracija.

Igoris Bobiras buvo sulaikytas rugpjūtį. Latvijos pareigūnai teigė, kad šis Rusijoje gimęs vyras galėjo dirbti rusų Federalinei saugumo tarnybai (FSB).

Latvijos kalėjimų administracija trečiadienį pranešė, kad 53 metų I. Bobiras, kuris oficialiai dar nebuvo apkaltintas, prieš savaitę – paguldytas į ligoninę – mirė.

Mirties priežastis pranešime nenurodoma, tačiau sakoma, kad jo sveikata labai greitai prastėjo. Naujienų agentūra LETA pranešė, kad policija pradėjo tyrimą ir kad užsakytas skrodimas bei toksikologiniai testai.

I. Bobiras ir dar trys įtariamieji buvo sulaikyti jų vardams iškilus per daug dėmesio sulaukusį buvusio vidaus reikalų ministro Janio Adamsono teismo procesą.

J. Adamsonas, buvęs karinio jūrų laivyno vado pavaduotojas, šį mėnesį buvo nuteistas už šnipinėjimą Rusijai, jam skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.

NATO ir Europos Sąjungai priklausančios Latvijos santykiai su Rusija yra įtempti. Ryga tvirtai remia Rusijos užpultą Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Egis

Lietuvoje jų pilna ,tik niekam jie nerūpi ,toliau isileidžia perka butus ,o paskui vaikšto su burliokyno vėliavomis,lauk visus burliokus, visi slavai nepatikimi ,mylėkime savus

Šaunuoliai latviai.

Išdavikas matyt nusibaigė nuo streso,cha...

Makas

Pilna privaziave fsb agentu ir z patriotu. Kodel juos ileidzia? Visus reikia kuo skubiau deportuoti, tiek isibrovusius is gudijos, tiek is Ukrainos, tiek is orkastano.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS