Latvijoje – mitingas prieš skiepus: nieko panašaus, kaip buvo Lietuvoje | Diena.lt

LATVIJOJE – MITINGAS PRIEŠ SKIEPUS: NIEKO PANAŠAUS, KAIP BUVO LIETUVOJE

  • 5

Rygoje rugpjūčio 18 d. vyko neaiškių veikėjų organizuojamas protestas, nukreiptas prieš skiepus. Tačiau kokie tikri tikslai, lieka neaišku, nes kvietimai dalyvauti mitinge ypač aktyviai plito tarp rusakalbių gyventojų, praneša Info diena.

Mitingą vietoje stebėjo lietuvių verslininkas, gyvenantis Rygoje, Rolandas Širvelis. Jis plačiau pasakojo apie įvykius.

„Protestuotojai reikalauja, kad nebūtų skubotai priimta įstatymų pataisa, kuri reikalauja, kad žmonės būtų privalomai skiepijami. Švietimo darbuotojų, medicinos darbuotojų ir ilgalaikio prižiūrėjimo stacionare darbuotojų buvo priverstinai reikalaujama pasiskiepyti. Nuo spalio 1 d. jiems būtų uždrausta dirbti“, – pasakojo R. Širvelis.

„Pusvalandį prieš tai, kai buvo skelbta paties renginio pradžia, pareigūnų buvo daugiau negu pačių protestuotojų. Bet, laikui bėgant, per pusvalandį susipildė visa aikštė priešais prezidentūros rūmus“, – kalbėjo jis.

„Žmonių, kurie aktyviai priešintųsi arba elgtųsi nepadoriai, ar būtų suvartoję per daug alkoholio, ir kad dėl to iškiltų konfliktų, nėra“, – sakė R. Širvelis.

„Aš į šį protestą atvykau gal valanda prieš jį, pasižiūrėjau į esamus žmones, kontingentą, kuris susirinko į šį protestą. Visi gan taikiai nusiteikę, agresyviai nusiteikusių asmenų nepastebėjau“, – komentavo verslininkas.

Scanpix nuotr.

Žmonių, kurie aktyviai priešintųsi arba elgtųsi nepadoriai, ar būtų suvartoję per daug alkoholio, ir kad dėl to iškiltų konfliktų, nėra.

Anot jo, dronų, kurie turėjo stebėti protestą iš viršaus, nebuvo, kadangi dangus buvo apsiniaukęs: „Kiek aš suprantu, visas stebėjimas dabar vyksta stacionariai, tik policija su mašinom patruliuoja ir viską fiksuoja. Nusižengimų nustatymui, manau, jie naudos filmuotą medžiagą iš stacionarių kamerų. Šiuo momentu nėra ko nors, kas būtų sulaikomas ar priešintųsi policijos pajėgoms. Baudos, kurias yra numačiusi Latvijos policija, iki 2000 eurų, yra masinių riaušių sukėlėjams ir organizatoriams. Jei žmogus įgyvendina tuos kriterijus, tada bus sulaikomas ir skiriama ta bauda. Už pirminius nusižengimus žmogus įspėjamas arba 20 eurų bauda“.

Lietuvos mitinge prie Seimo mitinguotojai trukdė žurnalistams, aiškino, kad jie rodo melagienas, juos stumdė. Tačiau Latvijoje R. Širvelis nieko panašaus nepastebėjo: „Nieko panašaus, kaip buvo Lietuvoje, kad žurnalistai stumdomi, su jais apsižodžiaujama ar jiems neleidžiama daryti reportažo, tokių pastebėjimų nebuvo“.

GALERIJA

  • Latvijoje – mitingas prieš skiepus: nieko panašaus, kaip buvo Lietuvoje
  • Latvijoje – mitingas prieš skiepus: nieko panašaus, kaip buvo Lietuvoje
  • Latvijoje – mitingas prieš skiepus: nieko panašaus, kaip buvo Lietuvoje
  • Latvijoje – mitingas prieš skiepus: nieko panašaus, kaip buvo Lietuvoje
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jo

O juokėsi iš Baltarusijos...

to Petras

Įdomu jis paprastas gaidys ar kaip Vilniui profesionalus.

LAIKO ŽENKLAI

ANKSČIAU SOVIETAI VARĖ PRIEVARTA Į KOLCHOZUS DABAR NAUJIEJI SOVIETAI VARO PRIEVARTA SKIEPYTIS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS