Latvijoje patvirtinti 29 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, bendras skaičius siekia 376 | Diena.lt

LATVIJOJE PATVIRTINTI 29 UŽSIKRĖTIMO COVID-19 ATVEJAI, BENDRAS SKAIČIUS SIEKIA 376

Latvijoje per praėjusią parą patvirtinti dar 29 užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejai, o bendras sergančiųjų skaičius siekia 376, pirmadienį pranešė Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Ligoninėse gydomi 28 žmonės, trys iš jų serga sunkiai.

Iš viso šalyje atlikta 14 313 testų dėl COVID-19.

Už karantino nesilaikymą  didesnės baudos

Latvijoje baudos asmenims, nesilaikantiems dėl koronaviruso epidemijos įvestų suvaržymų, gali būti padidintos iki tūkstančio eurų ar net didesnės sumos, pareiškė vidaus reikalų ministras Sandis Girgenis.   

Pirmadienį Latvijos radijui ministras sakė, kad, deja, kai kurie žmonės toliau nepaiso koronaviruso grėsmės ir nesilaiko socialinio atstumo reikalavimų bei kitų suvaržymų.

Akivaizdu, kad baudas reikia didinti, siekiant priversti žmones žiūrėti į šiuos apribojimus rimtai, sakė S. Girgenis. 

Jis informavo, kad šiuo metu Vidaus reikalų ministerija rengia Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, kad už nepaprastosios padėties taisyklių nesilaikymą būtų galima skirti „tūkstančio eurų ar dar didesnes baudas“.   

Ministras sakė, jog kol kas nėra reikalo pasitelkti kariškius, kad šie kontroliuotų, jog būtų laikomasi karantino priemonių, nes su šia užduotimi susitvarko policija.

Kariškių pagalbos gali prireikti tuo atveju, jei Latvijoje būtų įvestas „visapusiškas karantinas“, sakė S. Girgenis ir pridūrė, jog tokios galimybės nereikia atmesti.    

Šuo metu už karantino taisyklių nesilaikymą gali būti skirta iki 350 eurų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS