Latvijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius išaugo iki 548 | Diena.lt

LATVIJOJE UŽSIKRĖTUSIŲJŲ KORONAVIRUSU SKAIČIUS IŠAUGO IKI 548

Latvijoje per pastarąją parą patvirtinti dar 6 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Pirmadienį visų asmenų šalyje, kuriems patvirtintas COVID-19, skaičius siekė 542, antradienį šis rodiklis išaugo iki 548.

Šiuos duomenis paskelbė Latvijos ligų prevencijos ir kontrolės centras (SPKC). Institucijos atstovai teigė, kad per pastarąsias 24 val. buvo atlikti 1 122 tyrimai dėl COVID-19. Nuo vasario 29 d. Latvijoje iš viso buvo ištirti 22 575 asmenys.

Šiuo metu ligoninėje yra 41 COVID-19 pacientas, daugumai jų pasireiškė vidutinio stiprumo simptomai, tačiau 3 iš jų yra sunkios būklės.

Kol kas Latvijoje užregistruotos 2 mirtys nuo COVID-19.

Latvijos policija antradienį pranešė per pastarąsias 24 val. įvykdžiusi 1 642 patikrinimus dėl galimų nepaprastosios padėties priemonių pažeidimų, surašyti iš viso 23 protokolai. Pareigūnai visuomenę ragina laikytis saugaus atstumo.

Nuo COVID-19 mirė lėtinėmis ligomis sirgęs senyvas vyras

Latvijoje nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 mirė dar vienas hospitalizuotas pacientas – 75 metų lėtinėmis ligomis sirgęs vyras, pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Pranešama, kad vyriškis dėl pablogėjusios savijautos buvo paguldytas į Rygos Rytų klinikinę universitetinę ligoninę, kur po savaitės mirė.

Atlikus epidemiologinį tyrimą nustatyta, kad vyrą užkrėtė šeimos COVID-19 susirgęs šeimos narys. Tai yra vienas iš atvejų, susijusių su protrūkiu Jelgavoje, kur susirgo vienų laidojimo namų darbuotojai ir klientai.

Anksčiau Latvijoje nustatyti du koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirties atvejai, o šiuo metu laukiama išvadų apie dar vieno žmogaus – prieglaudos „Mėlynasis kryžius“ gyventojo – mirtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS