Latvijos policija iš vergiškų darbo sąlygų išvadavo 105 žmones | Diena.lt

LATVIJOS POLICIJA IŠ VERGIŠKŲ DARBO SĄLYGŲ IŠVADAVO 105 ŽMONES

Latvijos policija ketvirtadienį pranešė išvadavusi 105 žmones, verstus dirbti vergiškomis sąlygomis trijuose narkomanų ir alkoholikų reabilitacijos centruose.

Policija pranešime nurodė areštavusi aštuonis šioms įstaigoms, oficialiai įregistruotoms „krikščioniškais priklausomybių gydymo centrais“, vadovavusius žmones.

Nuo alkoholio ar narkotikų priklausomiems žmonėms buvo žadamos tikėjimu grindžiamos sveikimo programos, tačiau vietoje to jie buvo nuvežti į atokias kaimiškąsias vietoves ir verčiami dirbti žemės ar miškų ūkio darbus.

Gaujos lyderiai pasisavindavo jų algas, nurodė policija.

Organizacija priklausomybių turinčių žmonių ieškodavo per parapijas ar paramos benamiams vietas. Atvykus į tuos centrus iš žmonių būdavo atimami jų telefonai ir pasai.

Su artimaisiais jie galėdavo susisiekti tik per organizacijos vadovus, o šie atidžiai stebėdavo bet kokį bendravimą.

Policijos paskelbtose nuotraukose matyti senus, purvinus drabužius vilkintys, purvinus batus avintys, nerenovuotose patalpose apgyvendinti žmonės.

„Tyrėjai šios grupės organizatorius laiko organizuota nusikalstama grupe, vadovauta vieno Rusijos piliečio“, – nurodė policija.

Pranešama, kad šis Rusijos pilietis yra Viačeslavas Vakruševas, nevyriausybinės organizacijos „Neatkariba Balt“ pirmininkas.

Naujienų portalas „Delfi“ citavo organizacijos atstovę Olgą Dubovską, neigusią, kad būta kokių nors neteisėtų veiksmų.

„Turime visus būtinus dokumentus“, – sakė ji.

Pasak policijos, 2018 metais keli žmonės pabėgo iš šių centrų ir tuomet buvo atlikti keli patikrinimai, bet įrodymų kokiems nors areštams nepakako.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS