Lenkai užfiksavo, kaip baltarusiai baugina migrantus: įrašuose – šūviai ir riksmai | Diena.lt

LENKAI UŽFIKSAVO, KAIP BALTARUSIAI BAUGINA MIGRANTUS: ĮRAŠUOSE – ŠŪVIAI IR RIKSMAI

Lenkijos gynybos ministerija paviešino vaizdo įrašus, kuriuose girdėti į Lenkiją iš Baltarusijos neįleidžiamų migrantų riksmai ir šūviai.

Riksmai ir šūviai

Kaimyninės šalies ministerija „Twitteryje“ praneša užfiksavę baltarusių smurtą prieš vejamus atvykėlius. Negana to, Baltarusijos tarnybos baugina migrantus, šaudydami jų akivaizdoje.

Visa tai patvirtina Lenkijos gynybos ministerijos pasidalyti vaizdo įrašai.

Sulaikė per 50 migrantų

Lenkijos policija trečiadienį pranešė sulaikiusi daugiau kaip 50 migrantų, per pastarąją parą nelegaliai kirtusių valstybės sieną iš Baltarusijos teritorijos, ir ieškanti kitų asmenų.

Migrantų naktis Baltarusijos-Lenkijos pasienyje

Scanpix nuotr.

„Per pastarąsias 24 valandas policija sulaikė per 50 žmonių prie Bialoviežos, jiems neteisėtai kirtus sieną“, – naujienų agentūrai AFP sakė Palenkės vaivadijos policijos departamento atstovas Tomaszas Krupa (Tomašas Krupa).

Pasak jo, kalbama apie dvi atskiras migrantų grupes, o kai kurie iš jų išvengė sulaikymo.

Dvi didelės grupės

Primename, kad trečiadienį lenkų žiniasklaida pranešė, kad per praėjusią parą dvi didelės nelegalių migrantų grupės iš Baltarusijos pateko į Lenkijos teritoriją.

Dvi grupės po mažiausiai kelias dešimtis užsieniečių pralaužė pasienio užtvaras Krynkų ir Bialovežos apylinkėse, sakoma pranešimuose.

Pasieniečiai patvirtino šią informaciją ir nurodė, kad dalį šių žmonių pavyko sugrąžinti prie sienos linijos, o likusiųjų ieškoma.

To rajono pasieniečių atstovė majorė Katarzyna Zdanowicz (Katažyna Zdanovič) radijui „Radio Bialystok“ sakė, kad abiem atvejais buvo jėga pralaužtos pasienio užtvaros.

Pranešama, kad šiuo metu Balstogės Kuznicos-Brūzgų sienos perėjos rajone ramu, Baltarusijos teritorijoje prie sienos yra keli šimtai žmonių.

Lenkija atsisako įsileisti migrantus į savo teritoriją ir pastarosiomis savaitėmis išsiuntė šimtus pastiprinimo pajėgų prie sienos. Taip pat pastatė spygliuotos vielos tvorą, siekdama sustabdyti bet kokius migrantų bandymus prasibrauti.

Kaltina V. Putiną

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną surežisavus precedento neturinčią migrantų, mėginančių nelegaliai patekti į Lenkiją iš Baltarusijos, bangą ir pavadino tai ataka, galinčia destabilizuoti Europos Sąjungą.

Tokį kaltinimą lenkų premjeras pareiškė tūkstančiams migrantų šaltu oru įstrigus prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, kur abiem šalims dislokavus karių baiminamasi konfrontacijos.

Kritikai Vakaruose jau keli mėnesiai kalba, kad Baltarusijos autoritariškasis lyderis Aliaksandras Lukašenka vilioja migrantus iš Artimųjų Rytų į savo šalį, o tada siunčia juos per sieną į ES, taip keršydamas už bloko sankcijas.

M. Morawieckis antradienį aplankė pasieniečius, karius ir policininkus prie sienos, o vėliau atkreipė dėmesį į Rusiją – pagrindinę Baltarusijos rėmėją.

„Ši ataka, kurią vykdo Lukašenka, turi savo sumanytoją Maskvoje, o sumanytojas yra prezidentas Putinas“, – per skubiai sušauktą Lenkijos parlamento sesiją sakė M. Morawieckis.

Pasak jo, migrantais naudojamasi kaip „gyvuoju skydu siekiant destabilizuoti situaciją Lenkijoje ir ES“.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

visi

ex-tarybiniai rezimai - psichopatijos apraiskos. Dar nepasveike. Nuo turbingmadulbimbedovo iki betkurio kito

Bauga

Lukašenka jiems leidžia miškelyje įrašus – su šūviais ir riksmais. Baugina...

Juočkiai paskelbė karą

Įsibrovė į kitas teritorijas, tuntais dar iš paskos velkasi. Drasūs jie, ne tokie kaip mūsų mulkiai, jiems nebaisu tarp svetimų šalių kariauti. Jie turi tikslą ir jo siekia nebodami nei šalčio, nei nepatogumų, nei atstatytų šautuvų. Tai ne paprasti, vargo matę žmogeliai, tai kariai. Ir jie nenusileis, kol neprivers paklusti jiems baltaodžius. Net vaikus įtraukė į šį karą prieš kitas valstybes. Pažiūrėkit ką daro su savo vaikais ...y,o,u,t,u,b,e.c,o,m,/w,at,ch?v=-OM,k9l,B9,ZF,8 be kablelių. Tam jie juos ir tampo, kad sukeltų gailestį mūsų išlepėliams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS