Lenkijoje – naujas COVID-19 atvejų rekordas | Diena.lt

LENKIJOJE – NAUJAS COVID-19 ATVEJŲ REKORDAS

Lenkijoje per praėjusią parą nustatytas 34 151 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis ir buvo antrą dieną iš eilės užfiksuotas didžiausias prieaugis nuo COVID-19 pandemijos pradžios, taip pat mirė 520 anksčiau užsikrėtusių pacientų, visuomeninis radijas ketvirtadienį citavo šalies sveikatos apsaugos tarnybų informaciją.

Ankstesnę dieną skelbta apie 29 978 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 575 mirusius pacientus.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtintas 2 154 821 užsikrėtimo koronavirusu atvejis, 50 860 užsikrėtusių žmonių mirė.

Ministerija ketvirtadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 27 118 COVID-19 pacientų, iš kurių  2 620 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 1 722 856 žmonės, iš jų 10 015 – per praėjusią parą, nurodė ministerija.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad iki ketvirtadienio ryto Lenkijoje pirmąją vakcinos dozę yra gavę 3 524 209 žmonės, o abiem dozėmis paskiepyta 1 857 517 asmenų.

Griežtinamas karantinas

Lenkijoje nuo šeštadienio užsidarys darželiai, sporto centrai ir daugiau nebūtinų parduotuvių, ketvirtadienį paskelbė vyriausybė, šalyje užfiksavus naują COVID-19 atvejų prieaugio rekordą.

Ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) taip pat paragino lenkus Velykas švęsti namuose tik su artimiausiais šeimos nariais, bet nusprendė neįvesti judėjimo apribojimų ir visuotinio karantino.

Vyriausybės vadovo teigimu, Lenkija išgyvena „sunkiausią pandemijos akimirką“.

„Mūsų sveikatos sistema artėja prie savo galimybių ribos. Esame per žingsnį nuo padėties, kai nebegalėsime tinkamai gydyti pacientų... Turime padaryti viską, kad to išvengtume“, – pridūrė premjeras.

Sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis (Adamas Nedzelskis) informavo, kad bus uždarytos ir didelės namų apyvokos prekių ir baldų parduotuvės bei kirpyklos, o bažnyčioms bus leidžiama veikti tik užtikrinant 20 m plotą kiekvienam maldininkui.

Anot A. Niedzielskio, situacija tapo itin sudėtinga Silezijoje – anglių kasybos regione Lenkijos pietuose.

Lenkija šį mėnesį įsivedė dalinį karantiną: visoje šalyje buvo uždarytos mokyklos, teatrai ir muziejai. Nuo lapkričio kavinėms ir restoranams leidžiama ruošti maistą tik išsinešti.

Kiekvienas asmuo, įvažiuojantis į Lenkiją per jos pietinę sieną su Čekija ir Slovakija, turės pasitikrinti dėl COVID-19 arba karantinuotis, pažymėjo M. Morawieckis.

38 mln. gyventojų turinčiai Lenkijai, kaip ir jos kaimynėms Centrinėje Europoje, pastarosiomis savaitėmis itin smarkiai smogia trečioji susirgimų banga.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį


Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS