Per griūtį Lenkijos vario kasykloje žuvo trys žmonės | Diena.lt

PER GRIŪTĮ LENKIJOS VARIO KASYKLOJE ŽUVO TRYS ŽMONĖS

  • 0

Lenkijos vario kasyklos, kurioje įvyko požeminio smūgio sukelta griūtis, direktorius pranešė, kad buvo patvirtinta trečiojo kalnakasio mirtis, o dar penkių darbininkų tebeieškoma.

Kasybos įmonių grupei KGHM „Polska Miedz“ priklausančios kasyklos vadovas Pawelas Markowski (Pavelas Markovskis) sakė, kad gydytojas patvirtino kalnakasio, kurį trečiadienį ryte ištraukė gelbėtojai, mirtį. Jis taip pat nurodė, kad gelbėtojai matė dar vieną dingusį darbininką, tačiau su juo nėra kontakto ir jie nežino, kokios jis būklės.

KGHM atstovė Jolanta Piatek (Jolanta Piontek) anksčiau nurodė, kad požeminis smūgis įvyko antradienį po 21 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku, maždaug 1,1 km po žeme Rudnos kasykloje Polkovicėse. Tuo metu ten dirbo apie 16 kalnakasių.

Vokietijos žemės mokslų tyrimų centras, įsikūręs Potsdame netoli Berlyno, pranešė, kad Polkovicių regione griūties metu buvo užfiksuotas 4,5 balo stiprumo paviršinis drebėjimas.

2013 metais per požeminio smūgio sukeltą griūtį Rudnos kasykloje įstrigo 19 kalnakasių, bet visi jie buvo išgelbėti ir nepatyrė didesnių sužeidimų.

KGHM šiemet jau prarado septynis darbininkus per nelaimingus atsitikimus savo kasyklose.

Įmonių grupė KGHM, komunizmo laikais žinoma kaip Lenkijos valstybinis kasybos ir metalurgijos kombinatas, 1991 metais, šaliai pereinant prie rinkos ekonomikos, buvo dalinai privatizuota ir patyrė restruktūrizaciją. Nuo to laiko ji išaugo iki vienos didžiausių pasaulyje vario ir sidabro gamintojų. Ši grupė taip pat turi ir kasyklų Čilėje, Kanadoje bei Jungtinėse Valstijose.

GALERIJA

  • Per griūtį Lenkijos vario kasykloje žuvo trys žmonės
  • Per griūtį Lenkijos vario kasykloje žuvo trys žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS