Lenkijos pasienyje su Baltarusija pašautas sirų migrantas | Diena.lt

LENKIJOS PASIENYJE SU BALTARUSIJA PAŠAUTAS SIRŲ MIGRANTAS

  • 10

Lenkijos pasienietis pašovė 23 metų migrantą iš Sirijos, bandžiusį kirsti sieną iš Baltarusijos, sekmadienį pranešė viena nevyriausybinė organizacija (NVO).

Lenkijos prokuratūra pranešė, kad dėl šio incidento pradėtas tyrimas.

Ligoninėje migrantas pasakojo, kad eidamas per mišką kartu su kitais pabėgėliais, pirmiausiai išgirdo kažką šaukiant, o po to nuaidėjo šūvis ir kulka pataikė jam į nugarą, naujienų agentūrai AFP pasakojo teisinės intervencijos asociacijos ir pasienio grupės „Grancia“ narė Aleksandra Chrzanowska (Aleksandra Chšanovska).

Po operacijos jaunas siras sakė, kad nori prašyti tarptautinės apsaugos, sakė A. Chrzanowska.

„Karo policija pradėjo tyrimą“, – naujienų agentūrai PAP sakė Balstogės, esančios Šiaurės Lenkijoje, prokuroras Radoslawas Wiszenko (Radoslavas Višenko).

„Mano žiniomis, tai buvo nelaimingas atsitikimas, įvykęs kareiviui suklupus“ ant kelio, sakė R. Wiszenko.

2022 metais Lenkijos vyriausybė palei sieną su Baltarusija pastatė metalinę užtvarą ir dislokavo regione dideles karines ir policijos pajėgas, kad atgrasytų migrantus nuo neteisėto sienos kirtimo, kurį, anot kritikų, skatina Minskas.

Pasieniečiai, norėdami apgręžti neteisėtus migrantus, dažnai juos stumia į Baltarusijos pusę. Žmogaus teisių grupės tokį elgesį su migrantais kritikuoja.

Pasienio regione dirbančių NVO duomenimis, nuo 2021 metų vasarą kilusios migracijos krizės Lenkijos pasienyje su Baltarusija patvirtinta mažiausiai 50 mirties atvejų. Kitų, maždaug 200, migrantų likimas nežinomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

RICHARD

nuo pat pirmo merkel atvaryto kriminalo laukiau kada pareigunai panaudos ginkla ,,kuris tam ir duotas,,,sulaikyti kriminala..ziurekit kiek zudyniu vakaru eu ,juk ta rusu ispera buvo uzdraudusi skelbti nusikaltimus,prievartavimus,,,,ja turi teisti kaip ir bolsevika honekeri,,,,,dabar gi sienos kaip prostitutes buto durys,,,,kas nori tas eina

Jonas

Laukiu kada baigsis tas viso pasaulio proletariato gelbėjimas.Gal jau gana laikas atmerkti akis

Tai

Nėra ko lysti kaip vagiui. Taip ir turi būti. Gana Europoje visokio plauko riaušininkų, atvyksta ir išnaglėja. Neįleisti nei vieno nelegalų nei vieno. Tai grėsmė saugumui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS