Libijos vienybės vyriausybė pareikalavo E. Macrono atsiprašymo | Diena.lt

LIBIJOS VIENYBĖS VYRIAUSYBĖ PAREIKALAVO E. MACRONO ATSIPRAŠYMO

Jungtinių Tautų (JT) pripažįstama Libijos vienybės vyriausybė (GNA) pirmadienį „griežtai pasmerkė“ Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono komentarus apie islamą ir pareikalavo jo atsiprašymo.

E. Macrono komentarai „kenkia Prancūzijos ir musulmonų pasaulio santykiams ir skatina neapykantos politinei naudai jausmus“, teigiama GNA užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ji „griežtai pasmerkė“ Prancūzijos prezidento komentarus ir paragino jį „atsiimti savo provokuojamus žodžius atsiprašant beveik 1,3 mlrd. pasaulio musulmonų, įskaitant prancūzų tautybės (musulmonus).“

Po to, kai mokytojui Samueliui Paty buvo nukirsdinta galva už pranašo Mahometo karikatūrų parodymą savo mokiniams, E. Macronas pažadėjo, kad Prancūzija „neatsisakys karikatūrų“, ir pridūrė, jog S. Paty „buvo nužudytas, nes islamistai nori mūsų ateities.“

Šie komentarai pritraukė Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano kritiką, kuris savaitgalį keliskart paragino E. Macroną pasidaryti psichinės sveikatos patikrą.

Turkija kariniu požiūriu ryžtingai palaiko GNA konflikte su generolo Khalifos Haftaro pajėgomis. Šis klausimas prisideda prie nepaliaujamai stiprėjančios įtampos tarp Ankaros ir Paryžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS