Liudininkai: Afganistane per vyriausybės pajėgų antskrydį žuvo 24 civiliai | Diena.lt

LIUDININKAI: AFGANISTANE PER VYRIAUSYBĖS PAJĖGŲ ANTSKRYDĮ ŽUVO 24 CIVILIAI

Šiaurės Afganistane per vyriausybinių pajėgų antskrydžius žuvo 24 civiliai, įskaitant kelis vaikus, o dar šeši taikūs gyventojai buvo sužeisti, sekmadienį naujienų agentūrai AP pranešė liudininkai.

Pasak AP kalbintų dviejų liudininkų, dauguma šeštadienį Sajed Ramazano kaime Kundūzo provincijoje surengtų atakų aukų buvo civiliai. Provincijos Chanabado rajoną, kur yra tas kaimas, kontroliuoja Talibanas.

Tuo metu Afganistano gynybos ministerija pareiškė, kad per antskrydžius žuvo 30 talibų, bet patikino, jog atliekamas tyrimas dėl pareiškimų, kad tarp žuvusiųjų yra civilių.

Antskrydžiai surengti Talibano ir vyriausybės derybininkams pirmąkart susitinkant Katare, siekiant aptarti Afganistano ateitį ir būdus užbaigti ne vieną dešimtmetį trunkantį karą.

Jungtinės Tautos griežtai kritikuoja abi užsitęsusio konflikto šalis dėl nepaliaujamo civilių žudymo.

Šeštadienį taip pat buvo paleistos mažiausiai šešios raketos į NATO bazę pietinėje Kandaharo provincijoje. Jokių pranešimų apie nukentėjusiuosius nebuvo gauta, atsakomybės niekas neprisiėmė.

NATO perspėjo, jog paaiškėjus, kad už ataką atsakingas Talibanas, pavojuje galėtų atsidurti su JAV pasirašytas taikos susitarimas, kuriuo šie sukilėliai įsipareigojo nepulti amerikiečių bei Aljanso pajėgų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS