A. Lukašenka apkaltino Lenkiją dėl pasienio konflikto | Diena.lt

A. LUKAŠENKA APKALTINO LENKIJĄ DĖL PASIENIO KONFLIKTO

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pirmadienį apkaltino Lenkiją dėl pasienio konflikto, kuriame esą dalyvavo pabėgėliai iš Afganistano.

„Per Baltarusiją...  į Vakarus išvyko kelios dešimtys, gal šimtai (visų nesuskaičiuosi), jau afganistaniečių – ne irakiečių, ne sirų, o būtent afganistaniečių, kuriuos jie pakvietė į Vakarus, pažadėjo priimti. Ką padarė lenkai: jie Lenkijos teritorijoje sugaudė, kitaip nepasakysi, apie 50 žmonių, kurie, kaip jie patys prisipažino, vyko į Vokietiją... Ir grasindami ginklu, šaudydami jiems virš galvų, išstūmė juos į Baltarusijos pasienį“, – kalbėjo A. Lukašenka per Maskvos vadovaujamą Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) neeilinę sesiją, skirtoje padėčiai Afganistane aptarti.

Prezidentą citavo jo spaudos tarnyba. Renginys vyksta vaizdo konferencijos formatu.

„Natūralu, kad jie [pabėgėliai] ėjo į Vokietiją, jie Baltarusiją eiti jie nenori. Taigi, Lenkija surengė pasienio konfliktą, pažeisdama Baltarusijos valstybinę sieną“, – pareiškė A. Lukašenka.

Europos Sąjunga ir Lenkija kaltina Baltarusijos režimą gabenant tūkstančius migrantų, daugiausiai iš Vidurio Rytų, ir verčiant juos neteisėtai kirsti Bendrijos šalių sienas. Tokia politika laikoma Minsko kerštu už Baltarusijai įvestas ES sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Ko jie eina tie migrantai,jų niekas per prievarta neatveda jų prie kitų šalių sienų.Durni jue ar psichiškai nesveiki tie visi migrantai.Vedasi,rizikuoja ne tik savo gyvybę bet ir vaikus tempesi,ar tai sveikų žmonių elgesys ,didelis klausymas.Jeigu jie nesveiki,tai kokiai šaliai jie invalidai reikalingi.Bepročiai,kitaip nepavadinsi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS