M. Abbasas: Gazos Ruožas yra „neatsiejama“ Palestinos valstybės dalis | Diena.lt

M. ABBASAS: GAZOS RUOŽAS YRA „NEATSIEJAMA“ PALESTINOS VALSTYBĖS DALIS

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas penktadienį Ramaloje surengtame susitikime su aukšto rango JAV pareigūnu pareiškė, kad Gazos Ruožas yra „neatsiejama“ Palestinos valstybės dalis.

Šis susitikimas įvyko Izraeliui tęsiant puolimą Gazos Ruože, nepaisant vis dažniau pasigirstančių tarptautinių raginimų laikytis santūrumo, svarbioms sąjungininkėms Jungtinėms Valstijoms pažymėjus, kad karas neturi baigtis ilgalaike Izraelio okupacija šioje teritorijoje.

Gazos Ruožas yra neatsiejama Palestinos valstybės dalis

M. Abbasas sakė atvykusiam Baltųjų rūmų patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Jake‘ui Sullivanui, kad „Gazos Ruožas yra neatsiejama Palestinos valstybės dalis“, nurodė jo biuras ir pridūrė, kad „prezidentas pabrėžė, jog atskyrimas ar bet koks bandymas izoliuoti kurią nors jo dalį yra nepriimtinas“.

Pranešime taip pat teigiama, kad M. Abbasas akcentavo „skubų poreikį nutraukti dabartinę Izraelio agresiją, ypač šiomis dienomis Gazos Ruože vykdomą palestiniečių genocidą“.

J. Sullivanas per savo vizitą regione dar susitiko su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu ir gynybos ministru Yoavu Gallantu.

Jungtinės Valstijos, kurios teikia Izraeliui milijardinę karinę paramą, remia šios šalies atsaką į „Hamas“ atakas, tačiau reiškia vis didesnį susirūpinimą dėl civilių aukų ir ilgalaikio plano dėl Gazos Ruožo.

Karą išprovokavo spalio 7-ąją islamistinio judėjimo „Hamas“ smogikų surengti išpuoliai prieš Izraelį, per kuriuos, izraeliečių duomenimis, žuvo mažiausiai 1 200 žmonių ir buvo paimta apie 240 įkaitų. Reaguodamas į šias atakas, Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir inicijavo sausumos ir oro kampaniją, kuri smogikų valdomame Gazos Ruože, anot tenykštės Sveikatos ministerijos, iki šiol pareikalavo daugiau kaip 18 700 gyvybių.

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja didele balsų dauguma parėmė neįpareigojančią rezoliuciją, raginančią nutraukti ugnį Gazos Ruože, tačiau Vašingtonas balsavo prieš.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Niekda nebuvo

tokios valstybės .Hamasininkai suknisti.

Tiesiai

Nebus jokios palestinos ir karabasas išnyks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS