Majamio uoste prisišvartavo koronaviruso protrūkio apimtas kruizinis laivas | Diena.lt

MAJAMIO UOSTE PRISIŠVARTAVO KORONAVIRUSO PROTRŪKIO APIMTAS KRUIZINIS LAIVAS

Koronaviruso protrūkio apimtas kruizinis laivas „Coral Princess“, kuriame du žmonės mirė ir mažiausiai 12 užsikrėtė, šeštadienį prisišvartavo Majamyje.

Į Floridą bendrovės „Prince Cruises“ laivas atvyko po mėnesį trukusio plaukiojimo, per kurį jis nebuvo įleistas į kelis Lotynų Amerikos uostus.

„Visi mes „Princess Cruises“ su giliu liūdesiu pranešame, kad du svečiai mirė „Coral Princess“, – sakoma bendrovės pranešime, gautame naujienų agentūros AFP.

„Mūsų širdys – su jų šeimomis, draugais ir visais, ką paveikė jų netektis“, – pridūrė „Princess Cruises“.

Bendrovė nepateikė išsamesnės informacijos apie mirusius keleivius.

„Princess Cruises“ anksčiau šią savaitę informavo, kad jos laive koronaviruso infekcija COVID-19 yra patvirtinta 12-ai žmonių.

Bermudoje registruotas laivas su 1 020 keleivių ir 878 įgulos narių į Majamį atplaukė anksti šeštadienį. Anksčiau jis nebuvo įleistas į Fort Loderdeilio uostą, esantį Atlanto vandenyno pakrantėje 50 km šiauriau Majamio.

Ketvirtadienį  į Fort Loderdeilį atplaukė du bendrovės „Holland America“ kruiziniai laivai „Zaandam“ ir „Rotterdam“, kuriuose buvo keturi mirę žmonės ir dešimtys užsikrėtusių koronavirusu. Laivai į šį uostą buvo įleisti tik po įtemptų derybų su vietos valdžia, asmeniškai įsikišus JAV prezidentui  Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui).

Dauguma jų keleivių buvo išlaipinti šeštadienį, laikantis griežtų higienos priemonių, bet susirgusieji ir visi įgulos nariai pasiliko laivuose.

Tuo metu „Princess Cruises“ nurodė, kad išlaipinti „Coral Princess“ keleivius truks kelias dienas dėl prieinamų skrydžių stygiaus. Pirmenybė bus teikiama silpnos sveikatos keleiviams.

„Coral Princess“ kruizas prasidėjo kovo 5-ąją, kai laivas išplaukė iš Čilės Santjago uosto. Tikėtasi, kad kovo 19-ąją kelionė pasibaigs Buenos Airėse.

Tačiau šio uosto pareigūnai atsisakė laivą įleisti, Argentinai dėl koronaviruso pandemijos uždarius sienas. Vėliau lygiai taip pat pasielgė Urugvajus ir Brazilija.

Neįprastai dideliam skaičiui keleivių ir įgulos narių pasireiškus į gripo panašių simptomų, kapitonas nurodė visiems keleiviams užsidaryti kajutėse.

Tiek „Princess Cruises“, tiek „Holland“ yra kruizinių kelionių milžinės „Carnival Corporation“ antrinės įmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Amen

Dar vienas Skrajojantis Olandas..Viduryje vandenyno paleist i zarazos uzkresta laiva torpeda...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS