Malio šiaurėje per sprogimą žuvo du taikdariai | Diena.lt

MALIO ŠIAURĖJE PER SPROGIMĄ ŽUVO DU TAIKDARIAI

Malio šiaurėje antradienį per minos sprogimą žuvo du Jungtinių Tautų taikdariai, o dar penki buvo sunkiai sužeisti, pranešė JT taikos palaikymo misija MINUSMA.

„Šį rytą šarvuota transporto priemonė, [važiavusi] MINUSMA tiekimo vilkstinėje, užvažiavo ant minos Tesalitą ir Gao jungiančioje magistralėje“, – nurodė MINUSMA.

Vienas misijos pareigūnas sakė, kad abu žuvę taikdariai yra egiptiečiai.

Sužeistieji buvo evakuoti į įvykio vietą atsiuntus greitojo reagavimo pajėgas, sakoma pareiškime.

„MINUSMA griežtai smerkia šią ataką, pagal tarptautinę teisę galinčią būti karo nusikaltimu, ir su susirūpinimu pažymi, kad teroristinės grupės dažnai naudoja savadarbius sprogstamuosius užtaisus siekdamos pakenkti misijos operacijoms ir trukdyti taikos ir stabilumo sugrąžinimui“, – sakoma jame.

„Minos ir savadarbiai sprogstamieji užtaisai Malyje kenkia JT žmonėms, Malio gynybos ir saugumo pajėgoms, bendruomenėms, kurioms tarnaujame nedarydami jokio skirtumo“, – pabrėžė misija.

MINUSMA vykdo vieną didžiausių ir vieną pavojingiausių JT taikos palaikymo operacijų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Išvada

Pora okupantų tarnų mažiau ..

ogi

1 ginkluotus valdziazmogius vadina taikdariais partizanais kt banditais tai kol pasauly egz istuos priespriesa tai teisingiau visus ginkluotus vadint banditais kurie vyrbanditu ir prievartaujami tokiais tapt kaip ir vatikano iteisinti kapelionai nuo priesagos kapas kur priesingose pusese sie pa darai laimina savo banditus kitu banditu zudymui ta pati atlieka ir priesinga puse tai parodo vatikano veidmainyste kad ir celibato ? o dar indulgencijos/...o apie inkvizicija tik tiek kad tai setono sukurta baznycia Kristaus mokymo priespriesai ir zmones apkvailinti jo hipnozes dar neatsibudo ypac uz kietejusios davatkos nes neturi logisko mastymo===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS