Malyje žuvo trys Prancūzijos kariai | Diena.lt

MALYJE ŽUVO TRYS PRANCŪZIJOS KARIAI

Malyje trys prancūzų kariai žuvo pirmadienį per pakelės bombos sprogdinimą šalia jų šarvuoto automobilio, pranešė Eliziejaus rūmai.

Šie kariai dalyvavo karinėje operacijoje Homborio apylinkėse centrinėje Mopčio provincijoje. Jų reidas buvo didesnės kovos su islamo ekstremistais Afrikos Sachelio regione misijos dalis, nurodė Prancūzijos prezidentūra.

Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly sakė, kad kariai veikė „srityje, kur teroristų grupuotės puldinėja civilius ir kelia grėsmę regiono stabilumui“. Pasak jos, žuvusieji dalyvavo misijoje, kurios tikslas – padėti Maliui palaipsniui gebėti užtikrinti savo saugumą. Daugiau detalių ministrė neatskleidė.

Prancūzija yra pasiuntusi į Vakarų Afriką daugiau kaip 5 000 karių, dalyvaujančių operacijoje „Barkhane“ („Barchanas“) ir padedančių kovoti su ekstremistų grupuotėmis.

Šalies prezidentas Emmanuelis Macronas išreiškė „didžiausią pagarbą“ žuvusiems trims kariams. Jis pabrėžė, kad Prancūzija pasiryžusi tęsti kovą su terorizmu šiame regione.

2013 metais prasidėjus Prancūzijos vadovaujamai karinei operacijai islamo ekstremistai kovotojai buvo išsklaidyti Malio šiauriniame regione, kurį jie faktiškai kontroliavo. Tačiau sukilėliai persigrupavo dykumoje ir dabar dažnai surengia atakų prieš Malio kariuomenę bei jos sąjungininkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Okupantai lauk !

Anonimas

Sunku okupantams apsisaugoti nuo partizanų...tegul geriau nešdinasi namo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS