Maskva apkaltino Kyjivą išpuoliais prieš pasienio regionus | Diena.lt

MASKVA APKALTINO KYJIVĄ IŠPUOLIAIS PRIEŠ PASIENIO REGIONUS

  • 0

Rusija sekmadienį apkaltino Ukrainą Briansko ir Belgorodo pasienio regionuose įvykdžius keletą išpuolių, per kuriuos buvo apgadinti penki traukinių vagonai ir vienas žmogus sužeistas.

Maskva pareiškė, kad pradės tyrimą dėl Ukrainos smūgio, per kurį Ukrainos pasienyje esančiame kaime buvo sužeistas civilis gyventojas, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas sakė, kad sekmadienį dronai ir raketos buvo nukreiptos į kelias regiono vietoves, tačiau daugeliu atvejų žalos nepadarė.

Tačiau, anot jo, už 30 km nuo Ukrainos sienos esančiuose Valuikuose buvo apgadinti trys namai ir penki geležinkelio vagonai.

V. Gladkovas taip pat sakė, kad nukentėjo elektros linijos, todėl laikinai buvo nutrauktas elektros tiekimas.

Naktį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad sunaikino du Ukrainos dronus regione, užkirsdama kelią, jos teigimu, bandymams surengti teroristinį išpuolį.

Pastaraisiais mėnesiais suintensyvėjo Ukrainos smūgiai Rusijos teritorijoje birželio pradžioje prasidėjusio Ukrainos kontrpuolimo fone.

Kyjivas taip pat pranešė, kad dėl Maskvos smūgio pietiniame Chersono regione žuvo 64 metų vyras, o jo žmona buvo sužeista.

Ukrainos pareigūnai šeštadienį minėjo Chersono miesto – regiono sostinės, kuri buvo išlaisvinta prieš metus – atgavimo metines.

Gairės: karas Ukrainoje, Maskva, Kyjivas, kaltinimai, pasienio regionas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS