Baku paneigė Rusijos teiginius dėl Azerbaidžano karių atsitraukimo | Diena.lt

BAKU PANEIGĖ RUSIJOS TEIGINIUS DĖL AZERBAIDŽANO KARIŲ ATSITRAUKIMO

  • 0

Azerbaidžanas sekmadienį paneigė Rusijos teiginius, esą jis atitraukė karius iš strateginio kaimo Kalnų Karabacho regione ir kad jo pajėgos pažeidė paliaubas, kurios užbaigė 2020 metų karą su Armėnija.

Kiek anksčiau sekmadienį Rusijos gynybos ministerija pareiškė, jog „Azerbaidžano pusė įvykdė savo dalinių išvedimą iš vietovės netoli Farucho (Parucho) gyvenvietės“.

Ministerija taip pat nurodė, kad Azerbaidžano kariai du kartus pažeidė paliaubas Askerano – atsiskyrusiame Kalnų Karabacho regione, o per susišaudymą sužeisti keturi žmonės.

„Bendradarbiaudama su konflikto šalių atstovais, Rusijos taikos palaikymo kontingento vadovybė stabilizavo situaciją“, – sakoma pranešime.

Tačiau Azerbaidžano gynybos ministerija „su apgailestavimu pareiškė“, kad Rusijos pareiškimas dėl Azerbaidžano pasitraukimo „neatitinka tikrovės“.

„Azerbaidžano kariuomenės pozicijos Farucho kaime ir jo aplinkinėse aukštumose, kurios yra Azerbaidžano suverenios teritorijos dalis, nepasikeitė“, – nurodė ministerija.

Ji pridūrė, kad „informacija apie tariamą Azerbaidžano įvykdytą paliaubų pažeidimą taip pat neatspindi tikrovės, o Azerbaidžano kariai nebuvo sužeisti“.

Jerevanas ir Armėnijos separatistų vadovybė kol kas nepateikė komentarų.

2020 metais tarp Armėnijos ir Azerbaidžanas vėl įsiplieskė kautynės dėl dešimtmečius ginčijamos teritorijos. Naujausias karo epizodas pareikalavo daugiau kaip 6,5 tūkst. žmonių gyvybių.

44 dienas trukęs konfliktas baigėsi tarpininkaujant Rusijai sudarytu paliaubų susitarimu. Pagal jo sąlygas, Jerevanas užleido kelis rajonus, kuriuos armėnai kontroliavo ne vieną dešimtmetį, o Rusija kalnuotame regione dislokavo taikdarių kontingentą.

Farucho kaimas yra kontroliuojamas Rusijos taikdarių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS