Maskvoje COVID-19 atvejų skaičius pasiekė naujas aukštumas | Diena.lt

MASKVOJE COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIUS PASIEKĖ NAUJAS AUKŠTUMAS

Maskvoje per pastarąją parą užregistruota 9 120 naujų COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo pandemijos pradžios, ir šis rekordas buvo fiksuotas antrą dieną iš eilės, rodo šeštadienį vyriausybės paskelbti duomenys.

Remiantis oficialiais duomenimis, šeštadienį užfiksuotas rekordas viršijo 9 056 paros infekcijų skaičių, registruotą išvakarėse.

Vos prieš dvi savaites Maskvoje COVID-19 kasdien susirgdavo apie 3 tūkst. žmonių.

Rodiklio šuolis susijęs su lengvai plintančia viruso atmaina „Delta“, kuri pirmą kartą buvo nustatyta Indijoje. Pareigūnai pranešė skubantys paruošti naujų vietų COVID-19 ligoniams sparčiai užsipildančiose Maskvos ligoninėse.

Siekiant kovoti su naujų pacientų antplūdžiu, Maskvos mero pavaduotoja Anastasija Rakova pareiškime teigė, kad per ateinančias dvi savaites miestas padidins koronavirusu užsikrėtusiems pacientams skirtų lovų skaičių nuo 17 tūkst. iki 24 tūkstančių.

Maskva yra tapusi protrūkio Rusijoje epicentru, o šeštadienio atvejai sudarė daugiau nei pusę naujų visoje šalyje fiksuotų atvejų.

Iš viso nuo pandemijos pradžios virusu užsikrėtė beveik 5,3 mln. Rusijos gyventojų.

Remiantis naujienų agentūros AFP duomenimis, pagal bendrą patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių Rusija yra šešta pasaulyje.

Penktadienį Maskvos meras Sergejus Sobianinas sakė, kad atmaina „Delta“ sudarė beveik 90 proc. naujų atvejų.

Lengvai plintanti atmaina privertė merą vėl įvesti daugybę apribojimų Rusijos sostinėje.

Rusijos institucijos tikėjosi, kad pandemiją padės suvaldyti keturios rusiškos vakcinos – „Sputnik V“, „EpiVacCorona“, „CoviVac“ ir viendozė „Sputnik Light“, tačiau susidūrė su skeptišku gyventojų požiūriu į skiepijimą.

Nors Rusija savo pirmąją vakciną pradėjo platinti gruodžio mėnesį, tik 19 mln. iš maždaug 146 mln. gyventojų yra gavę bent vieną vakcinos dozę, rašoma svetainėje „Gogov“, kurioje pateikiami COVID-19 duomenys iš regionų ir žiniasklaidos, trūkstant nacionalinės statistikos tarnybos duomenų.

Vienos neseniai atliktos nepriklausomos apklausos duomenimis, 60 proc. rusų neketina skiepytis.

Visgi trečiadienį S. Sobianinas pranešė apie privalomą vakcinaciją sostinės gyventojams, dirbantiems paslaugų pramonėje, sakydamas, kad iki rugpjūčio 15 dienos maždaug 60 proc. darbuotojų turi būti paskiepyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS