Per Maskvos smūgius prie fronto linijos Ukrainoje žuvo trys žmonės | Diena.lt

PER MASKVOS SMŪGIUS PRIE FRONTO LINIJOS UKRAINOJE ŽUVO TRYS ŽMONĖS

  • 0

Per Rusijos smūgius trečiadienį netoli pietinės ir rytinės Ukrainos fronto linijos žuvo trys žmonės ir vienas buvo sužeistas, nurodė vietos pareigūnai.

Išpuoliai surengti praėjus dviem dienoms po to, kai Maskva po savaitgalį įvykdytos atakos Rusijos Belgorodo mieste pažadėjo sustiprinti smūgius prieš Ukrainą.

Šie smūgiai Belgorode buvo suduoti po masinių atakų Ukrainoje ir rodo konflikto paaštrėjimą.

„Šiandien apie 11 val. (vietos ir Lietuvos laiku) rusai keturiomis raketomis smogė Avdijivkos miestui“, – socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė Donecko srities karinės administracijos vadovas Vadymas Filaškinas. 

„51 metų vyras žuvo vietoje“, – teigė jis ir pridūrė, kad 50-metė moteris patyrė sužalojimų ir yra gydoma ligoninėje.

Rusijos pajėgos jau kelis mėnesius bando apsupti Avdijivką, kuri anksčiau buvo rytinės Donbaso srities pramonės centras.

Chersono regiono administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas sakė, kad Rusijai apšaudant vakariniame Dnipro krante esančius kaimus taip pat žuvo du žmonės.

Artėjant antrosioms karo Ukrainoje metinėms, prezidentas Volodymyras Zelenskis ragina Vakarų sąjungininkus toliau remti Kyjivą, Maskvai intensyvinant puolimą.

Penktadienį Rusija surengė virtinę antskrydžių Ukrainos miestuose. Trečiadienį valdžios institucijos nurodė, kad per šiuos išpuolius žuvo 53 žmonės, iš jų 30 – sostinėje.

Kariuomenės pareigūnai trečiadienį pranešė, kad Rusijos pajėgos pradėjo operacijas netoli Bachmuto ir Avdijivkos rytiniame fronte, taip pat prie Kupjansko šiaurės rytuose.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos smūgiai, žuvo trys žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS