Per mažiau nei savaitę Meksikos pietuose nužudytas jau antras meras | Diena.lt

PER MAŽIAU NEI SAVAITĘ MEKSIKOS PIETUOSE NUŽUDYTAS JAU ANTRAS MERAS

  • 1

Per mažiau nei savaitę Meksikos pietuose buvo nužudytas jau antras meras, nuvykęs aplankyti čiabuvių bendruomenės, šeštadienį pranešė vietos valdžia.

Acacio Floreso (Akasijo Floreso), kuris atstovavo Malinaltepekui, nužudymas įvykdytas praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo nužudytas Salvadoras Villalba Floresas (Salvadoras Viljalba Floresas), Gerero valstijos meras, išrinktas birželio 2 dieną vykusiuose rinkimuose.

A. Floreso kūnas su šautine žaizda pakaušyje buvo aptiktas furgono gale Malinaltepeko mieste, naujienų agentūrai AFP sakė vienas žmogaus teisių aktyvistas, dalyvavęs derybose dėl politiko išlaisvinimo po to, kai jis ketvirtadienį buvo sulaikytas čiabuvių kaime.

Gerero prokuroras pranešė, kad pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės sunkinančiomis aplinkybėmis, susijęs su galimu ginču dėl žemės nuosavybės.

Nevyriausybinės organizacijos „Data Civica“ duomenimis, nuo rugsėjo, kai Meksikoje prasidėjo rinkimų kampanijos sezonas, buvo nužudyta apie 30 politinių kandidatų.

Gerero, vienoje iš labiausiai nuo narkotikų kartelių smurto kenčiančių valstijų, 2023 metais užregistruota 1 890 žmogžudysčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na

Laukiniai yra tik laukiniai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS