Meksikoje per kandidato į prezidentus mitingą griuvus scenai žuvo mažiausiai 9 žmonės | Diena.lt

MEKSIKOJE PER KANDIDATO Į PREZIDENTUS MITINGĄ GRIUVUS SCENAI ŽUVO MAŽIAUSIAI 9 ŽMONĖS

  • 0

Meksikoje per kandidato į prezidentus Jorge Alvarezo Maynezo (Chorchės Alvareso Maineso) trečiadienio mitingą dėl stipraus vėjo gūsio sugriuvus scenai žuvo mažiausiai devyni žmonės, įskaitant vaiką, pranešė šiaurinės Nuevo Leono valstijos gubernatorius.

Dar 63 žmonės buvo sužeisti, sakė Samuelis Garcia (Samuelis Garsija).

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti šaukiantys ir bėgantys žmonės.

J. A. Maynezas, kuris per trečiadienio vakaro nelaimę išsigelbėjo bėgdamas, vėliau reporteriams sakė, kad nukentėjusieji nebus palikti vieni ir kad jis sustabdė savo rinkimų kampanijos renginius.

Mitingas vyko parke San Pedro Garsa Garsijoje netoli Monterėjaus. Po nelaimės įvykio vietoje matėsi karių, policininkų ir kitų pareigūnų. Netoliese sėdėjo daug priblokštų ir sukrėstų žmonių.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) išreiškė savo palaikymą aukų artimiesiems ir draugams. Užuojautos pareiškimai plūdo iš visos Meksikos, įskaitant kitus kandidatus.

Vaizdo pareiškime S. Garcia, priklausantis J. A. Maynezo partijai „Piliečių judėjimas“, paprašė gyventojų ateinančias dvi valandas neiti iš namų.

Išplatintuose įrašuose matyti, kaip J. A. Maynezas moja jo vardą skanduojančiai miniai, o tada pažvelgia į viršų ir pamato, kaip ant jo virsta didžiulis ekranas ir metalinė struktūra. Jis greit puolė užkulisių link, kad išvengtų griūvančios konstrukcijos.

Kandidatas socialiniuose tinkluose rašė, kad po nelaimės nuvyko į ligoninę, bet jo būklė yra gera.

„Šiuo metu vienintelis svarbus dalykas yra pasirūpinti per nelaimę nukentėjusiais žmonėmis“, – rašė jis.

San Pedro Garsa Garsijos meras Miguelis Trevino (Migelis Trevinjas) socialiniuose tinkluose parašė, kad meldžiasi už aukas.

38 metų centristas J. A. Maynezas varžosi birželio 2-ąją įvyksiančiuose prezidento rinkimuose, bet pagal populiarumą smarkiai atsilieka nuo favoritės Claudios Sheinbaum (Klaudijos Šeinbaum) iš valdančiosios partijos „Morena“ ir pagrindinės opozicijos kandidatės Xochitl Galvez (Sočitl Galves). Abi šios kandidatės pareiškė savo užuojautą.

„Mano užuojauta ir maldos žuvusiųjų šeimoms ir linkėjimai greitai pasveikti visiems sužeistiesiems“, – socialiniuose tinkluose parašė X. Galvez.

Birželio 2-ąją Meksikoje taip pat vyks valstijų ir municipaliniai rinkimai.

Rinkimų kampaniją temdo daugiau kaip dviejų dešimčių kandidatų į vietos tarybas nužudymas, bet nelaimingų atsitikimų iki šiol nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS