Meksikoje prieš rinkimus nužudytas dar vienas kandidatas į merus | Diena.lt

MEKSIKOJE PRIEŠ RINKIMUS NUŽUDYTAS DAR VIENAS KANDIDATAS Į MERUS

  • 0

Meksikos pietuose trečiadienį per rinkimų kampanijos mitingą buvo nušautas pretendentas į merus, pranešė Gerero valstijos gubernatorė.

Tai dar vienas išpuolis prieš savaitgalį įvyksiančius rinkimus.

Vietos žiniasklaidos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip prie Alfredo Cabreros (Alfredo Kabreros) prieina ir kelis kartus į jį šauna kažkoks žmogus, sukeldamas chaosą ir renginyje dalyvavusių žmonių paniką.

Gerero gubernatorė Evelyn Salgado (Evelin Salgado) pasmerkė A. Cabreros, opozicinės koalicijos kandidato Kojuka de Beniteso mieste, nužudymą.

Ji rašė socialiniame tinkle „X“ paprašiusi prokuratūros patraukti „atsakingą asmenį ar asmenis atsakomybėn visa įstatymo galia“.

Vėliau prokuratūra paskelbė, kad įtariamas užpuolikas buvo nukautas įvykio vietoje.

Meksikos vyriausybės duomenimis, nuo 2023-iųjų rugsėjo, kai prasidėjo rinkimų kampanija, buvo nužudyti mažiausiai 22 kandidatai.

Kai kurios nevyriausybinės organizacijos nurodo didesnį skaičių, pavyzdžiui, „Data Civica“ paskelbė, kad kampanijos metu buvo nužudyta maždaug 30 vietos politikų.

Meksikos centrinėje Moreloso valstijoje antradienį buvo nužudytas kandidatas į merus, o kitas kandidatas buvo sužeistas per apšaudymą vakarinėje Chalisko valstijoje, pranešė abiejų valstijų valdžia.

Meksikos institucinė revoliucinė partija (PRI), viena iš opozicinės koalicijos partijų, apkaltino vyriausybę tuo, kad ji „nedėjo nė menkiausių pastangų kandidatų saugumui užtikrinti“.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) pažadėjo, kad sekmadienį vyksiančių rinkimų saugumui užtikrinti bus dislokuota maždaug 27 tūkst. karių.

Meksikiečiai sekmadienį rinks naują prezidentą, Kongreso narius, kelių valstijų gubernatorius ir daugybę vietos valdžios pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS