Meksikos kunigai seksualiai išnaudojo mažiausiai 175 vaikus | Diena.lt

MEKSIKOS KUNIGAI SEKSUALIAI IŠNAUDOJO MAŽIAUSIAI 175 VAIKUS

Remiantis šeštadienį paviešinta vidine ataskaita, ultrakonservatyviai Romos katalikų bažnyčios atšakai Meksikoje priklausantys kunigai seksualiai išnaudojo mažiausiai 175 vaikus.

Kristaus legionierių kongregacijos įkūrėjas Marcialas Macielis per savo gyvenimą išnaudojo net 60 vaikų. Dar 33 kunigai ir diakonai pripažino savo nuo 1941 metų įvykdytus seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius, kurių dauguma – berniukai.

Ataskaitoje teigiama, kad 18 iš 33 nusikaltusių dvasininkų tebepriklauso kongregacijai, bet buvo nušalinti nuo pareigų, kurias vykdant reikėtų tiesiogiai kontaktuoti su visuomene ar nepilnamečiais.

Net 14 iš 33 dvasininkų patys praeityje yra tapę Kristaus legionierių aukomis. Ataskaitoje pabrėžiama, kad egzistuoja „užburtas prievartos ratas“, kai kongregacijos auka ilgainiui pati virsta agresoriumi.

Šiuo metu su 45 kunigų aukomis vykdomas „skriaudos atitaisymo ir susitaikymo“ procesas.

Kongregacijos įkūrėjui M. Macieliui, kuris mirė 2008 metais, tuometinis popiežius Benediktas XVI 2006 metais liepė pasitraukti iš pareigų ir likusį gyvenimą paskirti maldai bei atgailai. Jau tuomet jis ilgus metus buvo įtariamas seksualiai išnaudojęs berniukus ir jaunuolius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Jei jau kunigas, tai ne seksas, tai dievo prisilietimas! :>

Yra kaip yra.

O tie kunigai atskrydo is Marso? Juk is tos pacios mases kuri sulipdyta savo zemes.Kodel vis daugiau iskrypusiu zmoniu gimsta,O manau todel,kad nebetiki i Dieva.Ryja viska kas papuola.Kerta miskus,tersia zemia/Ir nereikia kaltinti vien kunigu.Kaip atrodo tie vaivorykstiniai paradai? kaip rengiasi ,isidirbineja ivairios lytines pakraipos zmones.Manau buk kas tu nori,bet laikykis visuomenes principu .O nekelk savu virs visko.Tai kunigai is to paties molio nupildyti, O tie vaikai;viena syki tave isnaudojo,kita nebeik,Bet vis skaitai ,kad matyt jiem patiko,patiko ir pinigai.

Dievo zodis progresyviai pederasinei zydokatalikiskai Lt.

Be atviru pederasu ir lezbiu orgiju tvartuke kuriame ,,gime,, benkartas Jezus nera tikru Kaledu. Kaledu proga kunigams pedofilams duota sventa indulgencija pis.ti vaikus nemokamai ir be.limito . Lietuva be isgamu -- NE lietuva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS