Mineapolyje surengti protestai dėl dar vieno policijos nušauto jauno juodaodžio | Diena.lt

MINEAPOLYJE SURENGTI PROTESTAI DĖL DAR VIENO POLICIJOS NUŠAUTO JAUNO JUODAODŽIO

Sekmadienio vakare Mineapolio priemiestyje prasidėjo protestai po to, kai policijos pareigūnas nušovė jauną juodaodį.

Bruklin Senteryje, Mineapolio šiaurės vakaruose, prie policijos nuovados susirinko šimtai žmonių. Siekdama išvaikyti minią, policija vėliau paleido ašarinių dujų.

Maždaug vidurnaktį vietos laiku (8 val. ryte Lietuvos laiku) į Bruklin Senterį buvo dislokuoti Nacionalinės gvardijos pareigūnai, policija paskelbė, kad buvo suorganizuotas neteisėtas susibūrimas, o meras pranešė, kad „netrukus bus įvesta komendanto valanda“.

20-mečio juodaodžio Dauntes Wrighto motina Katie Wright kiek anksčiau sekmadienį susirinkusiai miniai sakė, kad jis paskambino jai ir pranešė, jog buvo sustabdytas policijos, informavo vietos žiniasklaidos priemonės.

K. Wright teigė, kad pareigūnai liepė jos sūnui padėti telefono ragelį, ir galiausiai vienas pareigūnas pabaigė telefono pokalbį. Netrukus po to D. Wrighto mergina pranešė motinai, kad jos sūnus nušautas.

Minesotos Baudžiamojo sulaikymo biuras patvirtino „tiriantis šaudynes, į kurias buvo įsitraukęs policijos pareigūnas“, tačiau atsisakė identifikuoti auką.

Remiantis Bruklin Senterio policijos departamento pranešimu, pareigūnai sustabdė vairuotoją dėl eismo tvarkos pažeidimų. Sužinoję, kad jis yra ieškomas, pareigūnai bandė jį sulaikyti.

Jis bandė sugrįžti į automobilį, o vienas iš pareigūnų iššovė ir pataikė į vairuotoją, kuris žuvo įvykio vietoje.

Automobilio keleivė moteris patyrė „gyvybei pavojaus nekeliančius sužalojimus“ ir buvo nuvežta į vietos ligoninę, sakoma pranešime, kuriame moters tapatybė neatskleidžiama.

Pasak „Star Tribune“, policija protestuotojus vaikė guminėmis kulkomis. Maždaug po valandos policijos pareigūnai atsitraukė, o susirinkę žmonės degė žvakutes ir ant grindinio kreida rašė užrašus, tokius kaip „Teisingumo Dauntei Wraightui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS