Ministerija: daugiau nei 500 Ukrainos vietovių neturi elektros energijos | Diena.lt

MINISTERIJA: DAUGIAU NEI 500 UKRAINOS VIETOVIŲ NETURI ELEKTROS ENERGIJOS

Po kelias savaites trukusių Rusijos oro smūgių į Ukrainos elektros tinklus daugiau kaip 500 šalies vietovių sekmadienį tebebuvo be elektros energijos, pranešė ukrainiečių vidaus reikalų ministro pavaduotojas.

„Priešas ir toliau puola svarbiausią šalies infrastruktūrą. Šiuo metu 507 vietovės aštuoniuose mūsų šalies regionuose yra atjungtos nuo elektros energijos tiekimo“, – Ukrainos televizijai sakė vidaus reikalų viceministras Jevhenas Jeninas.

„Labiausiai nukentėjo Charkovo sritis, kurioje yra 112 izoliuotų kaimų“, – pridūrė jis.

Pasak jo, dar 90 kaimų be elektros liko Donecko ir Chersono srityse, kiti kaimai – Mykolajivo, Zaporožės ir Luhansko regionuose.

Šeštadienį Ukrainos valdžios institucijos, įskaitant Mykolajivo srities gubernatorių Vitalijų Kimą, dar kartą paragino gyventojus atsilaikyti prieš nuolat blogėjančias žiemos pradžios sąlygas ir nuolatinius elektros energijos tiekimo sutrikimus.

Dėl kasdien pasikartojančių elektros tiekimo nutraukimų milijonai žmonių liko be šilumos ir apšvietimo, o lauko temperatūra pastarosiomis dienomis nukrito žemiau nulio laipsnių Celsijaus.

Karui įžengus į jau dešimtą mėnesį, plačiai tikimasi tolesnių Maskvos pajėgų atakų, nukreiptų į Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Ukrainiečiai baiminasi sunkios užsitęsusios žiemos ir karo pabėgėlių antplūdžio.

Privatus Ukrainos energetikos operatorius DTEK ketvirtadienį pareiškė, kad beveik pusė šalies elektros tinklų tebėra sugadinti po to, kai spalį Rusija, patyrusi kelis žeminančius pralaimėjimus mūšio lauke, pradėjo atakuoti Ukrainos energetikos objektus.

Gairės: karas Ukrainoje, elektra, gyventojai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS