Ministras: Belgrade prie Izraelio ambasados sužeistas pareigūnas, užpuolikas nukautas | Diena.lt

MINISTRAS: BELGRADE PRIE IZRAELIO AMBASADOS SUŽEISTAS PAREIGŪNAS, UŽPUOLIKAS NUKAUTAS

  • 1

Prie Izraelio ambasados Belgrade šeštadienį arbaletu buvo sužeistas policijos pareigūnas, užpuoliką jis nukovė, pranešė Serbijos vidaus reikalų ministras.

Apie 11 val. vietos (12 val. Lietuvos) laiku „nežinomas asmuo, kurio tapatybė nustatinėjama, iš arbaleto šovė į Izraelio ambasadą saugojusį žandarmerijos narį ir pataikė jam į kaklą“, sakė Ivica Dačičius.

Ministras pridūrė, kad pareigūnas „savigynai panaudojo ginklą ir nukovė užpuoliką, kuris dėl patirtų sužalojimų mirė“.

Vėliau jis žurnalistams sakė, kad, pirminiais duomenimis, išpuolis susijęs su asmenimis, įtariamais ryšiais su vahabitų judėjimu – ultrakonservatyvia islamo atšaka, kuri dominuoja Saudo Arabijoje.

I. Dačičius pridūrė, kad atsargumo sumetimais buvo sulaikyti keli žmonės, ir teigė, kad Belgrade sustiprintas bendras saugumas.

„Nėra jokių abejonių, kad tai teroristinis aktas, nukreiptas prieš Serbijos valstybę ir žandarmerijos narį“, – sakė ministras.

Jis pridūrė, kad sužeistam pareigūnui atliekama operacija, o bylą perėmė specialūs prokurorai.

„Bandymas įvykdyti teroristinį išpuolį“

Šeštadienį Serbijos ministras pirmininkas Milošas Vučevičius griežtai pasmerkė šį incidentą ir apibūdino jį kaip „bjaurų teroro aktą“.

„Tai buvo beprotybės aktas, kurio negalima priskirti jokiai religijai ir jokiai tautai. Tai yra atskiro žmogaus nusikaltimas“, – sakė jis. Premjerą citavo naujienų agentūra „Beta“.

Jis taip pat pažadėjo, kad Serbija sugebės ryžtingai reaguoti į terorizmo grėsmę, ir nurodė, kad gyventojai neturėtų nerimauti ir gali jaustis saugūs.

Izraelio užsienio reikalų ministerija tai pavadino „bandymu įvykdyti teroristinį išpuolį netoli“ žydų valstybės ambasados Serbijoje.

Tai buvo beprotybės aktas, kurio negalima priskirti jokiai religijai ir jokiai tautai. Tai yra atskiro žmogaus nusikaltimas.

„Ambasada uždaryta, nė vienas ambasados darbuotojas nenukentėjo“, – sakoma ambasados išplatintame pareiškime.

Ambasada pridūrė, kad išpuolio aplinkybės vis dar tiriamos.

Naujienų agentūra AFP, remdamasi Izraelio duomenimis, pranešė, kad tęsiantis karui Gazos Ruože Balkanų šalys perduoda ginklus žydų valstybei.

Karas tarp Izraelio ir „Hamas“ vadovaujamų palestiniečių kovotojų prasidėjo, kai Gazos Ruožą valdančios islamistų grupuotės kovotojai spalio 7 dieną surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per tą išpuolį Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant apie 42 Izraelio kariuomenės laikomų žuvusiais.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Izraelio atsakomojo karinio puolimo metu žuvo mažiausiai 37 834 žmonės, taip pat daugiausia civiliai, rodo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos paskelbti naujausi duomenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

oi oi

salia naciu ambasados... koks ivykis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS