Okupantams apšaudžius Chersoną ir jo apylinkes žuvo trys žmonės, dar dvylika asmenų sužeisti | Diena.lt

OKUPANTAMS APŠAUDŽIUS CHERSONĄ IR JO APYLINKES ŽUVO TRYS ŽMONĖS, DAR DVYLIKA ASMENŲ SUŽEISTI

  • 0

Okupantams pirmadienį apšaudžius Ukrainos pietinį Chersono miestą ir jo apylinkes žuvo trys žmonės, o dar 12 asmenų buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Chersono srities administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad rusų kariuomenei apšaudžius regiono centrinį miestą žuvo du ir buvo sužeista 10 asmenų.

Nukentėjo aštuonios transporto priemonės, įskaitant greitosios pagalbos automobilį, administracinis pastatas, ligoninė ir mažiausiai 15 namų, nurodė jis.

Pasak jo, nuo patirtų sužalojimų žuvo 62-ejų moteris ir 45-erių vyras. Į ligoninę pateko keturi 50–67 metų asmenys.

Nesunkių sužalojimų patyrė 44 metų moteris ir 47 metų vyras. 57 metų moteris patyrė ūmią streso reakciją ir nugaros nudegimą.

Per smūgį į ligoninę buvo sužeistos dvi 24 ir 41 metų sveikatos priežiūros darbuotojos, taip pat nukentėjo 81 metų pacientas, sakė O. Prokudinas.

Kiek anksčiau ukrainiečių vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka pranešė, kad Chersono priemiestyje pirmadienį apšaudytas automobilis, buvo sužeista dviejų mėnesių mergaitė ir žuvo vyras, tikriausiai jos senelis.

Jis savo „Telegram“ kanalu taip pat pranešė, kad buvo sužeista mažylės motina.

Pasak ministro, artilerijos ugnis pataikė į automobilį, kuriuo mergaitė ir jos artimieji važiavo po medicininės apžiūros.

„Dėl pataikymo automobilis užsidegė. 36 metų motina sunkios būklės guli ligoninėje. Žmogus, buvęs prie vairo, žuvo. Tai tikriausiai vaiko 64 metų senelis. Tapatybė bus nustatyta per ekspertizę, nes kūnas sudegė praktiškai iki pelenų“, – sakoma I. Klymenkos įraše.

„Preliminariais duomenimis, mergaitei diagnozuotas (...) galvos sužeidimas. Būklė vidutinio sunkumo. Gydytojai teikia būtiną pagalbą ir kovoja dėl jos mamos gyvybės“, – pridūrė ministras.

Gairės: karas Ukrainoje, Chersonas, apšaudytas automobilis, sužeista 2 mėnesių mergaitė, žuvo vyras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS