Mirė jau trečias „Diamond Princess“ plaukęs ir koronavirusu sirgęs žmogus | Diena.lt

MIRĖ JAU TREČIAS „DIAMOND PRINCESS“ PLAUKĘS IR KORONAVIRUSU SIRGĘS ŽMOGUS

  • 1

Japonijoje sekmadienį mirė dar vienas kruiziniu laivu „Diamond Princess“ plaukęs žmogus, paguldytas į ligoninę, kai buvo gauti teigiami koronaviruso testo rezultatai, pranešė Japonijos sveikatos ministerija.

Tai yra jau trečias kruiziniu laivu „Diamond Princess“ plaukęs miręs asmuo.

Ministerija taip pat pranešė apie 57 naujus laivu plaukusių žmonių užkrėtimo atvejus, įskaitant 55 įgulos narius, vis dar esančius laive, ir du keleivius, kurie gyveno kajutėse kartu su užsikrėtusiais asmenimis, kuriems šiuo metu taikomas karantinas specialiai tam numatytoje įstaigoje.

Įskaitant šiuos naujus atvejus, bendras užsikrėtusiųjų laive plaukusių žmonių skaičius siekia 691, arba beveik penktadalį iš 3 711 laive buvusių žmonių.

Iš viso Japonija patvirtino 838 užsikrėtimo šalyje atvejus, įskaitant keturias mirtis.

Pranešama, kad naujausia koronaviruso mirtina auka tapo į 9-ąją dešimtį įžengęs japonas. Mirusysis buvo tarp pirmųjų laivu plaukusių žmonių, kuriems pasireiškė simptomai ir kuriems Japonijos institucijos vasario 5 dieną pradėjo taikyti 14 dienų karantiną, per televiziją pranešė sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Masami Sakoi.

Tuo metu, kai kruizinis laivas grįžo į Jokohamą netoli Tokijo, kad būtų karantinuojamas, vyrui jau buvo pasireiškę simptomai. Tuomet jis buvo nugabentas į ligoninę, sakoma ministerijos pranešime. Taip pat mirusysis buvo tarp pirmųjų, kurių testų rezultatai pasirodė buvę teigiami.

Kitos trys mirtys įvyko ne laive, o mirusieji buvo vyresni nei 80 metų. Tarp jų buvo ir du laivo keleiviai.

Plaukiant pranešimams apie dešimtis naujų patvirtintų užsikrėtimo atvejų iš laivo, šalyje kilo kritikos ir nuogąstavimų banga, kad Japonijoje taikomas karantinas galėjo būti nepakankamas.

Visgi Japonijos pareigūnai teigia, kad padarė viską, atsižvelgiant į sudėtingą situaciją laive ir didelį žmonių, kuriuos teko kuruoti, skaičių.

Šeštadienį užsikrėtimas virusu patvirtintas į 7-ąją dešimtį įkopusiai laivo keleivei, kuriai prieš tai buvo leista palikti laivą ir kuri namo nuvyko traukiniu. Kartu keliavusio moters vyro pakartotinis testas vėl buvo neigiamas.

Japonijoje patvirtinta daugiau kaip 100 užsikrėtimo virusu ne laive atvejų.

Ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzas Abė), kalbėdamas vyriausybės darbo grupės posėdyje sekmadienį, išreiškė susirūpinimą dėl kai kurių užsikrėtimo atvejų, kai nebuvo aišku, kaip žmonės užsikrėtė.

Pasak ministro pirmininko, Japonija šiuo metu atsidūrusi lemiame pastangų užkirsti kelią viruso plitimui etape ir kad būtina įgyvendinti patikimas ir veiksmingas priemones.

katos ministras Katsunobu Kato, kalbėdamas su žurnalistais kiek vėliau sekmadienį, sakė, kad padėtis Japonijoje „artėja prie pagreičio fazės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

VISI tame laive buvę IŠMIRS... ar ne ten ir vyko pagrindiniai to viruso bandymai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS